Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Achouffe Chouffe Soleil

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij A'chouffe

Brouwerij Achouffe Chouffe Soleil

Chouffe Soleil (6%) is een verfrissend lentebier. Een makkelijk doordrinkbaar Blond bier met een citrusachtige smaak.

 13,14 52,56

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 8d38b6f87ca2 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Chouffe Soleil

Chouffe Soleil is een heerlijk verfrissend lentebier van Brasserie d’Achouffe. Met een alcoholpercentage van 6% is dit blond bier met citrus- en limoenachtige smaken prima vertoeven. Met een gebruikt pepertje heeft het bier ook nog een scherp randje. Ons advies is om dit speciaalbier koud uit te serveren en in te schenken in een hoek van 45 graden. Hiervoor kun je het beste een kelkglas gebruiken. Je zult zien dat er een grote witte schuimkraag ontstaat die dit ‘kabouterbier’ helemaal af maakt. Chouffe Soleil is sinds 2014 opnieuw op de markt gebracht. Voorheen werd het bier verkocht onder de naam Chouffe Bière du Soleil. Dit bier is absoluut een aanrader op een zonovergoten terras. Proost!

Brasserie d’Achouffe

‘Kabouterbier’ is het belangrijkste kenmerk van Brasserie d’Achouffe. Oprichters Pierre Gobron en Chris Bauweraerts richtte de brouwerij in 1980 op. In een kleine stal en een startkapitaal van slechts €5.000 werden de eerste speciaalbieren gebrouwen. In 1983 kreeg het bier pas officieel een naam: La Chouffe. Brasserie d’Achouffe brouwt inmiddels duizenden hectoliters per jaar die over meer dan 40 landen worden geëxporteerd. De populariteit van de kabouterbieren groeit nog steeds. Logisch, aangezien deze bierbrouwerij al meerdere Beer Awards in ontvangst mocht nemen. Met de Chouffe Soleil heeft Brasserie d’Achouffe ook een prijswinnaar in huis.

Ingrediënten Chouffe Soleil

De Chouffe Soleil is een bijzonder lentebier. De brouwerij heeft met een aantal ingrediënten dit bijzondere bier echt op de kaart gezet. In het brouwproces van dit speciaalbier zijn onderstaande grondstoffen toegevoegd.
 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Rogge
 • Hop
 • Kruiden
 • Invertsuiker
 • Gist

Beer Awards Chouffe Soleil

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Brasserie d’Achouffe een mooie prijs in ontvangst zou gaan nemen met de Chouffe Soleil. In 2016 ontving het een belangrijke erkenning op de World Beer Awards:
 • World Beer Awards – Goud (2016) –> in de categorie Best Seasonal Pale Ale

Foodpairing tips

Naast het proeven van bier is het natuurlijk ook altijd leuk om de juiste smaakcombinaties te kunnen maken. Zodra de juiste spijzen worden gecombineerd met het juiste speciaalbier, kan dat tot een sensationele smaaksensatie leiden. Wij hebben dit kabouterbier uitgebreid bestudeerd en kunnen de volgende tips mee geven:
 • Witte visgerechten
 • Frisse salades
 • Kip en andere gevogelte

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Achouffe

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Achouffe Chouffe Soleil” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.