Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Achouffe Chouffe Houblon

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij A'chouffe

Brouwerij Achouffe Chouffe Houblon

Chouffe Houblon (9,0%) is een mix van een typische Belgische Tripel en een I.P.A. Hoe langer het bier staat, des te beter komen de geuren naar boven.

 2,39

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU c5afcd615edf Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Chouffe Houblon

Chouffe Houblon heet volledig Houblon Chouffe dobbelen IPA Tripel. Gebrouwen op volledig Belgische wijze sinds 2006. Een mooie mix van een typische Belgische tripel bier en een India Pale Ale. Bij het uitschenken zie je een lichtgeel bier dat een beetje troebel is. In de neus reuk je duidelijk hinten van gist, banaan, citrusfruit, gras en steenfruit. Ook wel te vergelijken met de geur van kauwgomballen van vroeger. Het woord Houblon is hier dus op zijn plaats, want dit betekent hop in het Frans. Al met al de kenmerken van een tripel (alcoholpercentage van 9%) en het fruitige karakter van een IPA. Een bijzondere Belgian Ale waarbij je de hop tot diep in de keel blijft voelen. Wij adviseren om Chouffe Houblon te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Brasserie d’Achouffe

Brasserie d’Achouffe is opgericht in 1980 door Pierre Gobron en Chris Bauweraerts. In een kleine stal werd op kleine schaal speciaalbier gebrouwen. Pas in 1983 kreeg het bier pas een naam: La Chouffe. Het etiket van de ‘Chouffe bieren’ kenmerkt zich door de kabouter die is afgebeeld. Daarom worden de Chouffe bieren ook wel kabouterbieren genoemd. Inmiddels heeft de brouwerij al velen Beer Awards in ontvangt mogen nemen. En terecht, want het is écht smullen geblazen met de bieren van Brasserie d’Achouffe. Met Chouffe Houblon heeft de brouwerij in ieder geval een fantastisch bier in huis die nergens anders mee is te vergelijken.

Ingrediënten Chouffe Houblon

Uiteraard wordt een bier niet zomaar op de markt gebracht. De brouwmeesters testen de brouwsel vaak maandenlang op kwaliteit en smaak, voordat het verkocht kan worden. En dat is nu niet anders geweest. Bovendien heeft er bij deze Belgian Ale hergisting op de fles plaats gevonden. Het rijpingsproces duurt dan ook iets langer. Onderstaande ingrediënten zijn toegevoegd in het brouwproces van Chouffe Houblon:
 • Water
 • Mouten
 • Gist
 • Tomahawk hoppen
 • Amarillo hoppen
 • Saaz Hoppen
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wist je dat bieren nog beter kunnen gaan smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten? Daarom zijn wij speciaal op onderzoek gegaan om te kijken wat het beste smaakt bij de Chouffe Houblon. Je kunt het beste dit bier combineren met één van onderstaande gerechten:
 • Een currygerecht
 • Vette visgerechten
 • Pittige- en belegen kazen
 • Gekruide vleesgerechten
 • Vlammetjes

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Achouffe

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Achouffe Chouffe Houblon” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.