Brasserie St. Feuillien Tripel

St. Feuillien Tripel (8,5%) is geschikt voor ieder jaargetijde. Iedere liefhebber wordt rijkelijk verwent met diverse hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige gistingsgeuren.

Informatie over Brasserie St. Feuillien Tripel

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Brasserie St. Feuillien Tripel

St. Feuillien Tripel

St. Feuillien Tripel is een bijzonder abdijbier. Een geliefde tripel, gebrouwen volgens de klassieke brouwmethoden. Tijdens het uitschenken zie je een goudgeel brouwsel met bovenop een witte schuimkraag.  Ondanks de lichte amberkleur, kent het bier een nadrukkelijke toets van mout. Maar ook in de neus wordt de liefhebber getrakteerd op prachtige combinaties van hoparoma’s en fruitige gistingsgeuren. Bij de eerste slok proef je een aangename frisheid, en een lekker bittertje in de afdronk. Precies wat je van een tripel mag verwachten. Oorzaak is o.a. de langdurige rijping van dit bier. Hierdoor kun je tijdens de zomer prima genieten van dit bier in combinatie met een aperitief. En in de winter komen de kruidige aroma’s weer lekker tot zijn recht. Wij adviseren om de St. Feuillien Tripel te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Brasserie St. Feuillien

We gaan terug in de tijd naar 1873. Stéphanie Friart richt Brasserie St. Feuillien op. Inmiddels is de 5e generatie aan de slag met de productie van een breed scala aan bieren. De afgelopen jaren stonden in het teken van belangrijke investeringen, zoals een nieuwe automatische installatie en een krachtige brouwzaal. Vooral in België heeft de brouwerij bekendheid, maar ook in de rest van de wereld maakt de brouwerij furore. Tijdens de Belgium Beer Awards 2017 heeft de brouwerij meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Zo ook met de St. Feuillien Tripel. Een ‘Certificate of Excellence’ in de categorie Belgian Style Tripel is een prachtig resultaat. Maar ook op de World Beer Awards is deze tripel al eens in de prijzen gevallen. De brouwerij is het hele jaar toegankelijk voor bezoekers.

Ingrediënten St. Feuillien Tripel

Natuurlijk brouw je een tripel bier over één nacht ijs. De brouwmeesters doen hun uiterste best om de kwaliteit continue te kunnen waarborgen. Ondanks de nieuwe brouwinstallaties lukt hen dat met groot succes. En dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij het publiek. In het brouwproces van de St. Feuillien Tripel is gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:

 • Water
 • Diverse mouten
 • Verschillende hoppen
 • Gist
 • Extra smaaktoevoegingen zoals kruiden

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je het bier combineert met de juiste gerechten. Om onze familieleden goed te informeren zijn wij daarom op onderzoek gegaan. Daarbij kunnen we aanbevelen om de St. Feuillien Tripel te combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Gekruide vleesgerechten
 • Pittige en belegen kazen
 • Zoete desserts
 • Bitterbal

1 beoordeling voor Brasserie St. Feuillien Tripel

 1. Rob de Swart

  een heerlijke tripel. troebel geel met een witte schuimkraag 9,5%.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
St Feuillien Tripel

Brasserie St. Feuillien Tripel

 2,89

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms