BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brasserie Dupont Saison Dupont

De Saison Dupont (6,5%) is een klassieker onder de seizoensbieren. Dit wazige donkergele bier wordt ook wel de moeder der Saisons genoemd. De droge afdronk met een lekker bittertje zorgen er voor dat je nooit genoeg van krijgt!

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Saison Dupont

De Saison Dupont wordt ook wel de moeder der Saisonbieren genoemd. Dit seizoensbier wordt al gebrouwen sinds 1844. Oorspronkelijk werd dit bier enkel in de winter gebrouwen, bedoeld om in de zomermaanden de dorst van de seizoensarbeiders te lessen. Inmiddels is het bier hele hele jaar door verkrijgbaar. Het alcoholpercentage van de Saison Dupont is in verloop van tijd verhoogd van 3% naar 6,5%.

Deze Saison is donkergeel van kleur en een beetje wazig. De volle witte schuimkraag blijft goed kleven aan de wand en blijft lang staan. In de neus ruik je zure en fruitige citrustonen in combinatie met appelazijn of appelcider. Wat betreft de smaak proef je wel duidelijk citrussmaken, maar zeker niet overheersend. Bij de afdronk is een lekker bittertje aanwezig, maar afdronk is kort en droog. Hierdoor krijg je nooit genoeg van dit bier! Wij adviseren om de Saison Dupont te drinken op een temperatuur van 5 tot 7 graden Celsius.

Brouwerij Dupont

In 1759 is een oude boerderij gebouwd in het dorpje Tourpes (België). Omstreeks 1844 is de boerderij verbouwd en omgevormd tot bierbrouwerij Rimaux-Derrider. De brouwerij specialiseerde zich in de productie van Saison bieren. In de zomermaanden werd er voornamelijk op het land gewerkt van de boerderij en in de winter brouwden men bier. Louis Dupont, een landbouwkundige, wilde in 1920 een boerderij kopen in Canada. Zijn vader overtuigde hem om dit niet te doen en kocht de boerderij/brouwerij voor zijn zoon. Vanaf dit moment heette de brouwerij voortaan Brouwerij Dupont.

Na de bevrijding in WO II besloot de eigenaar het bedrijf over te dragen aan zijn neef Sylva Rosier. Inmiddels is de vierde generatie van de familie Rosier werkzaam in de familiebrouwerij. Door toedoen van een Amerikaanse importeur kwam er in 1980 kwam er een enorme toename in de verkoop van de Saison Dupont. De Amerikaanse importeur besloot namelijk de bieren in de Verenigde Staten te gaan verspreiden. Hierdoor is de productie van Brouwerij Dupont gestegen 4.000 hl naar 26.000 hl. De Saison Dupont is nog steeds een lieveling van de Amerikanen en daar kunnen wij ze geen ongelijk in geven.

Ingrediënten Saison Dupont

De Saison Dupont is gebrouwen met een aantal interessante ingrediënten. Verschillende hoppen zorgen voor de herkenbare droge afdronk en bitterheid. In het brouwproces van deze Saison zijn in totaal onderstaande ingrediënten toegevoegd:

 • Water
 • Gerstemout
 • Hop
 • Suiker
 • Gist

Foodpairing tips

Je kunt de Saison Dupont het beste combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Zachte abdijkaas
 • Witvis
 • Zeevruchten
 • Groene asperges
 • Mosselen
 • Paling
 • Stoofpotje
 • Geroosterd vlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brasserie Dupont Saison Dupont” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brasserie Dupont Saison Dupont

 2,49

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.