Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brasserie Du Bocq Saison 1858

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brasserie Du Bocq

Brasserie Du Bocq Saison 1858

Saison 1858 (6,4%) is een blond bier met een tarwesmaakje en behoorlijke bitterheid. Verfrissende aroma’s maken deze dorstlesser compleet.

 2,49

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 402987e17be0 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Saison 1858

De Saison 1858 is een overheerlijk blond bier met een alcoholpercentage van 6,4%. Ongefilterd, een heerlijke tarwesmaak en een flinke dosis bitterheid zijn de kenmerken. Precies wat je van een saison mag verwachten. Tijdens het uitschenken ontstaat een goudblond bier met bovenop een witte schuimkraag. Vervolgens vliegen aroma’s van bloemen, limoen en een beetje brem je om de oren. Lekker verfrissend en perfect in balans. Wij adviseren om de Saison 1858 te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq is een echte familiebrouwerij en gevestigd in het Belgische dorpje Purnode. In 1858 begon oprichter Martin Belot (een boer uit Purnode) met het brouwen van bier in zijn schuur. Zoals velen ging hij in de winter bier brouwen, omdat er geen werk was voor op het land. Met de ontdekking van een bijzondere grondwaterlaag heeft de brouwerij een geweldige troef in handen. De naam van de bierbrouwerij is een verwijzing naar een oude priorij. Priorij ‘Corsendonk’ is gelegen in Oud-Turnhout. De gemeente van Oud-Turnhout wilde graag als cadeau een eigen bier ontvangen voor het 125-jarig jubileum van de gemeente. In ruil daarvoor mocht de familiebrouwerij de naam van de priorij als eigen merknaam voortzetten. Dit leidde uiteindelijk tot een mooi arsenaal aan verschillende abdijbieren. Waar onder ook de Saison 1858.

Ingrediënten Saison 1858

Saison 1858 is gebrouwen volgens de authentieke brouwmethode. Zoals bekend is deze saison van oorsprong gebrouwen om extra inkomsten te genereren voor de boeren. Vaak in de winter gebrouwen, om tijdens de zonnige dagen de dorst te lessen. In dit bier zijn onderstaande ingrediënten verwerkt:
  • Water
  • Diverse mouten
  • Verschillende hoppen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je het bier koppelt aan de juiste gerechten. En daarom zijn wij voor jullie op onderzoek gegaan. Je kunt de Saison 1858 het beste combineren met één van onderstaande gerechten:
  • Frisse salades
  • Kip- en andere gevogelte
  • Broodje hamburger

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brasserie Du Bocq

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brasserie Du Bocq Saison 1858” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.