Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Uncategorized > Eigenweizen - Een Nieuw Weizenbier van Jumbo Texel en Tesselaar familiebrouwerij Diks

Eigenweizen – Een Nieuw Weizenbier van Jumbo Texel en Tesselaar familiebrouwerij Diks

Delen

Proef de Unieke Smaak van Eigenweizen: Een Eigenwijze Twist op Traditioneel Weizenbier

Eigenweizen, een uniek weizenbier met een eigenzinnig karakter, is het resultaat van de samenwerking tussen Jumbo Texel en de Tesselaar familiebrouwerij Diks. Vanaf dinsdag is dit bier verkrijgbaar in de Jumbo’s in De Koog en Den Burg.

De redactie kreeg donderdag de kans om het bier te proeven bij de brouwerij, waar Jasper Diks het rechtstreeks van de tank tapte. Sjoerd de Jong, eigenaar van Jumbo Texel, was aanwezig met een groep collega’s om het eindresultaat te beoordelen. “Het smaakt heerlijk, lekker zomers. We hebben al een tijdje gespeeld met dit idee en na veel proeven zijn we tot een bier gekomen dat we allemaal lekker vinden en waarvan je er ook meer dan één kunt drinken,” vertelt hij.

Jasper voegt toe: “Je proeft de kenmerkende tonen van kruidnagel en banaan die typerend zijn voor dit bier. Maar toch heeft het een eigenwijze twist. Het neigt naar een dunkel-weizen, maar is daarvoor te licht. Ik zou het ergens tussen Strandstruner en de Witte Tessel-Aar plaatsen, als ik kijk naar de andere bieren die we produceren. Ik ben er buitengewoon tevreden over.”

Dit romige, maar toch frisse zomerbiertje heeft een alcoholpercentage van 5,5 procent en is gebrouwen in een batch van dertig hectoliter.

Een absolute must om te proberen als je deze zomer op Texel bent ;-).

Proost!

Bron: Texelse Courant

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.