Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Bierprijzen tijdens EK 2024 in Duitsland: Bereid je voor op hogere kosten

Bierprijzen tijdens EK 2024 in Duitsland: Bereid je voor op hogere kosten

Delen

Zeven euro voor een halve liter bier op het EK

Fans van het Nederlands elftal die naar het EK in Duitsland gaan, moeten rekening houden met hogere bierprijzen. Een halve liter bier kost tijdens het toernooi maar liefst zeven euro. Dit blijkt uit een bericht van het Duitse sport.de op Instagram.

Wat wordt er geschonken in de stadions?

In de stadions worden verschillende bieren van de tap aangeboden, zoals Bitburger, Radler (Bitburger met Sprite) en Cola-Bier (Bitburger met Coca-Cola). Daarnaast is er Benediktiner Hell, een lager met 5% alcohol. Voor degenen die geen alcohol drinken, is er Bitburger 0,0% in flessen. Alle bieren worden als halve liter verkocht en kosten zeven euro per stuk. Wijndrinkers kunnen een halve liter witte wijn (eventueel met ijs) kopen voor acht euro.

Kosten van non-alcoholische dranken

Niet alleen de alcoholische dranken zijn duur. Voor een halve liter Coca-Cola of Sprite betaal je zes euro. Bruiswater kost vijf euro, net als een kleine beker Red Bull (0,25 l). Daarnaast moeten voetbalfans drie euro borg betalen voor de bekers, die ze terugkrijgen als ze de beker inleveren.

Prijzen tijdens het EK versus normale prijzen

De prijzen tijdens het EK liggen aanzienlijk hoger dan normaal in de Duitse voetbalstadions. In de Veltins-Arena van Schalke 04 betaal je bijvoorbeeld normaal gesproken 4,20 euro voor een halve liter bier. Tijdens het EK is dit gestegen naar zeven euro, een toename van 66,67 procent. Ondanks de hogere prijzen zullen veel Europese fans blij zijn dat ze weer alcohol kunnen kopen in de stadions. Tijdens het WK in Qatar in 2022 was bier alleen beschikbaar op speciale fanpleinen.

Bereid je voor op hogere uitgaven

Het is duidelijk dat fans die het EK in Duitsland willen bijwonen, zich moeten voorbereiden op hogere uitgaven voor drankjes. Vergeet niet om voldoende geld mee te nemen als je volop wilt genieten van de wedstrijden en de sfeer in de stadions. Proost op een spannend toernooi, ondanks de hogere kosten!

Bron: meemetoranje.nl

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.