Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Prijsvergelijking: Gemiddelde Prijs van een Biertje in Europese Steden

Prijsvergelijking: Gemiddelde Prijs van een Biertje in Europese Steden

Delen

Noorwegen Tops Lijst als Duurste Bestemming voor een Biertje

Uit een recente prijsvergelijking van FerryGoGo blijkt dat Noorwegen de koploper is als het gaat om de gemiddelde prijs van een biertje in Europese steden. Voor wie op zoek is naar een voordeligere optie, bieden Portugal en Spanje gunstige alternatieven.

Met De Meivakantie Voor De Deur: Prijsanalyse Van Een Biertje in Europa

FerryGoGo heeft een prijsvergelijking uitgevoerd van verschillende producten, waaronder de kosten van een biertje, in Europese steden. Deze analyse is uitgevoerd met het oog op de naderende meivakantie en het vakantiegeld.

Voorspeller van Horecakosten: De Prijs van Een Biertje

De prijs van een biertje in een restaurant dient als een goede graadmeter voor de gemiddelde horecakosten in een land. FerryGoGo heeft daarom de prijs van een halve liter bier in 35 Europese landen onderzocht op basis van gegevens van Numbeo, een wereldwijde database met consumentenprijzen.

Dure En Voordelige Bestemmingen

Noorwegen blijkt de duurste bestemming te zijn, met een gemiddelde prijs van €8,50 voor een biertje in een restaurant. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich Portugal en Spanje, waar je respectievelijk €2,50 en €2,80 betaalt voor een biertje. Nederland staat op de negende plaats van duurste landen, met een gemiddelde prijs van €5,- voor een halve liter bier in een restaurant.

Conclusie: Gemiddelde Prijs van Een Biertje in Europa

De gemiddelde prijs van een halve liter bier in een Europees restaurant bedraagt €3,87. Deze prijsanalyse biedt inzicht in de variatie in bierprijzen tussen Europese bestemmingen, wat nuttige informatie kan zijn voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een voordelige optie.

Bron:
– Foodclicks
– Ferry Gogo

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.