Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Bierkout Ontzettend Blond

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Bierkout

Bierkout Ontzettend Blond

Ontzettend Blond (5,5%) is een blond bier met smaken van Spaanse sinaasappel. Dit bier vertelt het verhaal van de Alkmaarse Victorie met heerlijke smaken. Speciaal voor de echte doordrinker!

 2,69

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 727c47f576fb Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Ontzettend Blond

Ontzettend Blond is het eerste speciaalbiertje van brouwerij Bierkout. eerste speciaalbiertje! Een prachtig blond bier met een alcoholpercentage van slechts 5,5%. De brouwerij steekt het historische verhaal van de ‘Alkmaarse Victorie‘ in een nieuw hoppig jasje. Bij het uitschenken zie je een mooi goudblond bier met een kleine witte schuimkraag. Tijdens de eerste slok proef je duidelijk de accenten van de Spaanse sinaasappel. Lekker fruitig en drink gemakkelijk weg. Zeer toegankelijk en voor de bierliefhebber het hele jaar te drinken. Ten tijde van een zonnige dag komt hij het beste tot zijn recht. Historisch lekker en een ode aan de historie van Alkmaar. Wij adviseren om Ontzettend Blond te drinken op een temperatuur van 6 graden Celsius.

Brouwerij Bierkout

De brouwerij is opgericht door 4 ondernemers. Tijdens de studie aan de Hogeschool van Amsterdam startten Lars Kerkhoff, Mike Olgers en Pim Bronts aan de minor ‘Ondernemerschap’. Gedurende de introductieweek op Texel is het idee ontstaan om een eigen bier te gaan brouwen. In de start-up fase (2018) is Brouwerij Bierkout begeleid door verschillende professionals op het gebied van ondernemen, finance, ondernemers en sales & marketing. Uiteindelijk hebben de ondernemers een eigen bier op de markt gebracht: Ontzettend Blond. Als doel was een duurzaam bier op de markt te brengen die in verband staat met een historisch verhaal. Hiervoor werd de stad Alkmaar gekozen.

Ingrediënten Ontzettend Blond

Naast dat Ontzettend Blond een goed verhaal moest vertellen, dient het blonde bier ook duurzaam gebrouwen te worden en makkelijk weg te drinken. Hiervoor hebben de ondernemers de expertise ingeschakeld van verschillende brouwmeesters. Er is efficiënt omgegaan met water, energie en de overige ingrediënten. Bovendien kun je de flesjes ook gewoon inleveren bij alle supermarkten inclusief statiegeld. In het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:
  • Water
  • Gerstemouten
  • Diverse hoppen
  • Gist
  • Spaanse sinaasappelen
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Bier gaat nog beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Daarom zijn wij met de ondernemers in gesprek gegaan en hebben het bier uitgebreid geproefd. Hoe kan het ook anders dan dat we ons lieten verwennen op een zonovergoten terras in Alkmaar. Wij adviseren daarom om Ontzettend Blond te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:
  • Frisse salades
  • Kip- en andere gevogelte
  • Jong belegen kazen
  • Nederlandse bitterbal

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Bierkout

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Bierkout Ontzettend Blond” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.