Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Bierderij Waterland Monnicker Moker

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Bierderij Waterland

Bierderij Waterland Monnicker Moker

Monnicker Moker is een eigenzinnige tripel. Gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten en dat proef je duidelijk terug.

 

 • Robuuste tripel
 • Alcoholpercentage van 8 %
 • Volledig biologisch gebrouwen
 • Met aroma’s van hooi, gras, mout, sinaasappelschil en gist

 2,99

4 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Monnicker Moker

Monnicker Moker is ene eigenzinnige tripel met een alcoholpercentage van 8%. Gebrouwen tegen de Belgische brouwtraditie in. Dat betekent dat er geen extra kruiden zijn toegevoegd. Tijdens het uitschenken zie je een goudgeel brouwsel met bovenop een roomwitte schuimkraag. Aroma’s van hooi, gras en mout voeren de boventoon. Daarnaast is er een sterke geur van sinaasappelschil waar te nemen. Lichtzoete smaken in combinatie met de robuuste afdronk zorgen voor de perfecte balans. En deze smaken blijven behoorlijk lang hangen door het alcoholpercentage. Maar pas op, het alcoholpercentage is ook gevaarlijk. Ook al zou je nog meer willen, dat lijkt niet altijd verstandig. Wij adviseren om de Monnicker Moker te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Waterland Brewery

Waterland Brewery is gevestigd tussen twee havenkades in Monnickendam. Sinds 2018 is een bestaande bedrijfsloods omgebouwd tot professionele bierbrouwerij. Ook is er een proeflokaal aanwezig om de bieren te kunnen nuttigen. Met enorm veel passie worden de lekkerste biologische bieren gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de toevoeging van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Ze kunnen en willen niet anders. De slogan van de brouwerij luidt: it’s in our nature. Duurzaam ondernemen en het biologisch brouwen van bier is voor Waterland Brewery vanzelfsprekend. Met Monnicker Moker hebben ze een prachtig tripel bier in huis.

Ingrediënten Monnicker Moker

De brouwerij maakt gebruik van enkel natuurlijk ingrediënten. Officieel mag je het anders ook geen biologisch noemen. In het brouwproces van Monnicker Moker worden onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Gerstemouten
 • Hoppen
 • Gist
De gerstemouten, hoppen en gist zijn afkomstig van gecontroleerd, biologische teelt.

Foodpairing tips

Wist je dat wanneer je speciaalbier combineert met de juiste gerechten, de smaken extra worden versterkt. En dat is met Monnicker Moker niet anders. Tijdens onze proefavonden hebben wij deze tripel uitgebreid bestudeerd. Daarom adviseren wij om dit bier te combineren met één van onderstaande ingrediënten:
 • Zachte kazen, zoals Port Salut
 • Asperges
 • Cheesecake
 • Bitterbal

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Bierderij Waterland

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Bierkenmerk

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Bierderij Waterland Monnicker Moker” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.