Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Eten > Bier & BBQ

Delen

Bij het geven van een BBQ hoort simpelweg gewoon bier. Zowel mannen als vrouwen drinken tegenwoordig bier bij het eten van een goed stuk vlees. Het is hartstikke leuk om smakeloos pils bij deze gelegenheden te drinken, maar hoe leuk is het als een bier nog beter smaakt? Organiseer dan eens een BBQ en zorg voor de juiste bieren. BBQ en bier geeft plezier! Hoe ga je aan de slag? Wij geven je een aantal leuke anekdotes en bruikbare tips!

Waarom vinden wij BBQ’en zo leuk?

Wanneer de zon begint te schijnen en de avonden weer zwoel beginnen te worden krijgt iedereen weer zin om te BBQ’en. In de parken in de stad en in de tuinen zie je ineens de rookpluimen weer naar boven komen. Maar waarom vinden wij BBQ’en zo leuk? Reden één is dat we gewoon willen chillen op een zwoele zomeravond. Reden twéé is dat we bier mogen drinken, omdat dit nou eenmaal bij een BBQ hoort. En het maakt dan niet eens uit wat voor dag het is. De volgende dag kun je prima op je werk uitleggen dat je wat brakker bent. Jouw collega of leidinggevende is dit namelijk ook. Ben je vrij? Dan heb je geluk en kun je lekker uitslapen!

Hoe bereid je een BBQ goed voor?

Als belangrijkste input geven wij mee: ‘BBQ en bier geeft plezier!’ Een BBQ goed voorbereiden is helemaal niet ingewikkeld. Er zijn een aantal spelregels waar je aan moet voldoen. Gebruik onderstaand lijstje om je BBQ goed voor te bereiden:

  • Zoek een zonnige dag uit
  • Bepaal je BBQ-locatie
  • Nodig de mensen uit met wie je per se wilt BBQ’en (en bier drinken)
  • Haal voldoende stokbrood met kruidenboter, vlees en saus in huis
  • Zorg voor voldoende bier!
  • Regel voldoende (speciaal)bierglazen
  • Stuur de genodigden een ‘TIKKIE’ zodat je niet alleen voor de kosten opdraait

Tip 1: Het Zomer Bierpakket

Laten wij nou niet de moeilijkste zijn… Speciaal voor deze zomer hebben we een bierpakket samengesteld die bestaat uit 12 verfrissende speciaalbieren: Het Zomer Bierpakket. In deze bierbox zijn ook leuke productspecificaties toegevoegd, zodat je gemakkelijk weet op welke drinktemperatuur je het bier zou moeten drinken. Afhankelijk van je gezelschap zou je zelf kunnen beoordelen hoeveel bierpakketten je nodig zou moeten hebben. Voor vragen mag je uiteraard ook contact opnemen met onze klantenservice. Het Zomer Bierpakket hebben wij met liefde samengesteld voor iedere dorstige bierliefhebber!

Tip 2: Het BBQ Bierpakket

Het kan uiteraard geen toeval zijn dat wij speciaal voor de BBQ’ers een mooi BBQ Bierpakket hebben samengesteld. In dit bierpakket zit een grote diversiteit aan bierstijlen, variërend van een fris witbier (Jopen Adriaan Wit) tot een heftig rookbier, zoals de Smoker Rauchbier. Het is absoluut een aanrader om deze verschillende speciaalbieren te combineren met het juiste gerecht. Daarom hebben wij speciaal voor de BBQ gelegenheden uitgebreide productspecificaties vermeld met bijbehorende foodpairing tips. Met dit bierpakket creëer je eigenlijk je eigenlijk een waanzinnige BBQ in combinatie met een eigen bierproeverij.

Seizoenspakket Zomer Bierpakket

Wacht niet te lang met het in huis halen van de juiste bieren, want voor je het weet staat de zon alweer te stralen en ben je te laat om je goed voor te bereiden op de eerstkomende BBQ. Proost op het mooie weer, op de zwoele zomeravonden, op het heerlijke vlees van de BBQ’s en op de overheerlijke bieren. Cheers!

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.