Wildebok
Wildebok is het bokbier van de Scheldebrouwerij. Deze herfstbock is diep roodbruin van kleur met een fonkelend gloed. Bovenop het bier ontstaat een stabiele crèmekleurige schuimkraag. In de neus komen complexe aroma’s van toffee, karamel, pruimen en gedroogd fruit naar voren. Tijdens de eerste aanzet proef je lichtzoete smaken van koffie en karamel. Dit wordt opgevolgd met een strakke nabitterheid van pure chocolade. Deze combinatie van verschillende smaken doet ook wel denken aan de smaak van Haagse Hopjes. Al met al een herfstbock met 6,5% alcohol die vol van smaak is. Wij adviseren om de Wildebok te drinken op een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius. Proost!
Scheldebrouwerij
De Scheldebrouwerij is opgericht ins 1994. Het verhaal van de Scheldebrouwerij is ooit begonnen in het Nederlandse Krabbegat (Bergen op Zoom) waar de eerste speciaalbieren werden gebrouwen. Alle Scheldebieren worden inmiddels gebrouwen in de eigen brouwerij in Hoogstraten (België). Nederlands speciaalbier in een Belgisch jasje. De brouwmeesters van de brouwerij werken iedere dag met veel passie en beleving aan de Scheldebieren. Zij zijn trouw aan tradities, maar ook altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch, vernieuwend, bescheiden en brutaal. Met dit bockbier heeft de brouwerij in ieder geval één van de beste bokbieren van Nederland/België in huis!
Ingrediënten Wildebok
- Water
- Gist
- Gebrande mouten
- Hop
- Overige smaaktoevoegingen
Beer Awards Wildebok
In 2008 heeft de brouwerij een mooie waardering ontvangen voor de Wildebok. De brouwerij ontving namelijk van de nationale vakjury de prijs voor ‘beste bokbier van Nederland’.
Foodpairing tips
- Pure chocolade
- Wild vlees
- Zuurkool met worst
- Rode kool
- Makreel
- Gerookte paling
- Dadels met romige kaas
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.