Wildebok

 1,89

Wildebok (6,5%) is een bokbier welke je zeker eens geprobeerd moet hebben. De verschillende smaken doet je ook wel denken aan Haagse Hopjes!

StijlBokbier
Inhoud33 cl
ABV %6,5%
HerkomstBelgië
Drinktemperatuur8°C – 10°C
KleurRoodbruin
SmakenZoet & Zacht; Koffie & Karamel
BrouwerijScheldebrouwerij

14 op voorraad

Artikelnummer: 5c8513dfd9cf1 Categorie: EAN: 8715951000901
Beschrijving

Wildebok

Wildebok is het bokbier van de Scheldebrouwerij. Deze herfstbock is diep roodbruin van kleur met een fonkelend gloed. Bovenop het bier ontstaat een stabiele crèmekleurige schuimkraag. In de neus komen complexe aroma’s van toffee, karamel, pruimen en gedroogd fruit naar voren. Tijdens de eerste aanzet proef je lichtzoete smaken van koffie en karamel. Dit wordt opgevolgd met een strakke nabitterheid van pure chocolade. Deze combinatie van verschillende smaken doet ook wel denken aan de smaak van Haagse Hopjes. Al met al een herfstbock met 6,5% alcohol die vol van smaak is. Wij adviseren om de Wildebok te drinken op een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius. Proost!

Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is opgericht ins 1994. Het verhaal van de Scheldebrouwerij is ooit begonnen in het Nederlandse Krabbegat (Bergen op Zoom) waar de eerste speciaalbieren werden gebrouwen. Alle Scheldebieren worden inmiddels gebrouwen in de eigen brouwerij in Hoogstraten (België). Nederlands speciaalbier in een Belgisch jasje. De brouwmeesters van de brouwerij werken iedere dag met veel passie en beleving aan de Scheldebieren. Zij zijn trouw aan tradities, maar ook altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch, vernieuwend, bescheiden en brutaal. Met dit bockbier heeft de brouwerij in ieder geval één van de beste bokbieren van Nederland/België in huis!

Ingrediënten Wildebok

De smaken die je proeft in de Wildebok komen naar voren naar aanleiding van de ingrediënten die zijn gebruikt in het brouwproces. Hier een opsomming van de ingrediënten die zijn gebruikt:
  • Water
  • Gist
  • Gebrande mouten
  • Hop
  • Overige smaaktoevoegingen

Beer Awards Wildebok

In 2008 heeft de brouwerij een mooie waardering ontvangen voor de Wildebok. De brouwerij ontving namelijk van de nationale vakjury de prijs voor ‘beste bokbier van Nederland’.

Foodpairing tips

Dit bokbier gaat goed samen met rijpe en rijke smaken. Hieronder een aantal voorbeelden welke gerechten prima combineren:
  • Pure chocolade
  • Wild vlees
  • Zuurkool met worst
  • Rode kool
  • Makreel
  • Gerookte paling
  • Dadels met romige kaas
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wildebok” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *