Westmalle Tripel

 1,79

Westmalle Tripel (9,5%) is de moeder van alle Tripels. Een mooie troebele, kruidige en fruitige Tripel die je echt niet mag missen.

StijlTripel; Abdijbier; Trappistenbier
Inhoud33 cl
ABV %9,5%
HerkomstBelgië
Drinktemperatuur10°C 
KleurGoudgeel
SmakenFris & Fruitig, Kruidig & Extra Smaakvol
BrouwerijBrouwerij Westmalle

22 op voorraad

Beschrijving

Westmalle Tripel

Westmalle Tripel staat ook wel bekend als de moeder aller Tripels. Het is een buitengewoon elegant en complex bier, die voor het eerst in 1934 werd gebrouwen. In 1956 hebben de monniken het recept nog aangepast, maar sindsdien is de receptuur onveranderd. Om optimaal te kunnen genieten, dient dit bier met de grootste aandacht gedronken te worden. Wanneer dit trappistenbier wordt uitgeschonken ontstaat een goudkleurig en licht troebel bier met een bijbehorende witte schuimkraag. Deze tripel combineert flinke fruitige aroma’s met een aangename kruidigheid. Je proeft duidelijk hinten van rijpe banaan en verschillende kruiden. Ons advies is om de Westmalle Tripel te drinken op een temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius. Wacht niet te lang en geniet van één van de beste Tripels ter wereld!

Brouwerij Westmalle

De bieren van Westmalle worden gebrouwen door een trappistenbrouwerij in de Abdij van Westmalle in België. De oorspronkelijk naam van deze brouwerij is ‘Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Het Heilig Hart van Jezus’ en is in 1794 opgericht. De Internationale Vereniging Trappist heeft de Westmalle Tripel en de Westmalle Dubbel het officiële certificaat ‘Authentic Trappist Product’ gegeven. Brouwerij Westmalle verdiende onder andere haar sporen als pionier in het ontwikkelen van nieuwe bierstijlen. De Westmalle Dubbel was bijvoorbeeld het eerste Dubbel Bier van de wereld. Of het ook de beste is in haar soort, laten we graag aan jouw oordeel over. De brouwerij van Westmalle is helaas niet toegankelijk voor bezoekers, om de dagorde van de monniken niet te storen.

Ingrediënten Westmalle Tripel

Van oorsprong werden de Westmalle Bieren enkel gebrouwen door de monniken. Inmiddels maakt de brouwerij gebruik van externe bierbrouwers, maar houden de monniken uiteraard een oogje in het zeil. Dit bier gist drie weken na op de fles. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd een bezinksel van dode gistcellen op de flessenbodem. Om tot het eindresultaat te komen van de Westmalle Tripel maakt de brouwerij gebruik van onderstaande ingrediënten:

  • Water (wordt opgepompt uit 60 meter diepte en bewerkt tot zuiver water)
  • Gerstemout
  • Gist
  • Hop
  • Diverse kruiden

Beer Awards Westmalle Tripel

Brouwerij Westmalle heeft met de Westmalle Tripel inmiddels onderstaande onderscheidingen ontvangen:

  • Beste bier van de wereld (2005) –> uitgekozen door de lezers van de New York Times
  • Gouden medaille – World Beer Cup (2012) –> in de categorie Belgian Style Tripel

Foodpairing tips

De Westmalle Tripel is prima te combineren met de volgende gerechten:

  • Stoofvleesgerechten
  • Vette visgerechten
  • Pittige en belegen kazen
  • Zoete desserts
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Westmalle Tripel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *