Waterland Brut IPA

2,99

Waterland Brut IPA is heerlijk fruitig met een prikkelend bittertje op te tong. Prima tegen de dorst!

 

 • Biologisch gebrouwen India Pale Ale
 • Alcoholpercentage 4,5%
 • Dry hopping is toegepast
 • Lekker in combinatie met pittige gerechten

Uitverkocht

Waterland Brut IPA

Waterland Brut IPA is een biologisch gebrouwen India Pale Ale. Het alcoholpercentage bedraagt slechts 4,5%. Dit bier is fruitig gehopt en gefermenteerd met een champagne gist. Hierdoor is een sprankelend en frisse IPA ontstaan. Door de toevoeging van 3 soorten hoppen is bovendien een lekker bittertje te herkennen. Naast de toegevoegde hoppen is bovendien de methode van dryhopping toegepast. Dit is een bijzondere techniek om extra aromatische oliën uit hop in bier op te lossen. Deze techniek wordt vooral toegepast met het oog op het verhogen van het aroma van het bier. Bittere smaken in het bier worden er subjectief door versterkt. Maar de hoeveelheid bitterstoffen is niet significant hoger. Wij adviseren om deze fruitige IPA te drinken op een temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius.

Waterland Brewery

Waterland Brewery is gevestigd tussen twee havenkades in Monnickendam. Sinds 2018 is een bestaande bedrijfsloods omgebouwd tot professionele bierbrouwerij. Bovendien is er een proeflokaal aanwezig om de bieren van de brouwerij te kunnen nuttigen. Met enorm veel passie worden de lekkerste biologische bieren gemaakt door toevoeging van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Waterland Brut IPA is in 2020 ontwikkeld in het TABLAB van de brouwerij. Tijdens de zomer van 2020 is dit bier het hoogst genoteerde tapbiertje in het proeflokaal.

Ingrediënten Waterland Brut IPA

Zoals je van een biologische bierbrouwerij mag verwachten, wordt er enkel met natuurlijke ingrediënten gebrouwen. Het bijzondere van deze IPA is dat de methode van dry hopping wordt toegepast. Hierdoor worden de aroma’s en smaken extra versterkt. In het brouwproces van Waterland Brut IPA zijn onderstaande ingrediënten toegepast.

 • Water
 • Verschillende mouten
 • Diverse hoppen
 • Champagne gist

Foodpairing tips

Wist je dat speciaalbier nog beter gaat smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten? Ook hierdoor worden de smaken extra versterkt. Daarom adviseren wij om de Waterland Brut IPA te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:

 • Pittige curry
 • Chinese gerechten
 • Bitterbal met pittige mosterd
Brouwerij

Waterland Brewery

Alcoholpercentage

4,5%

Drinktemperatuur

5°C

Gisting

Bovengisting

Inhoud

33 cl

Kleur

Oranje

Land

Nederland

Smaken

Fris & Fruitig, Hoppig & Bitter

Stijl

IPA bier

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Waterland Brut IPA” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top