MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Viking Munich Mout Licht - 14-18 EBC - 25 kg

 32,35

Temperaturen van 110-120 °C bij het afeesten geven de mout een aromatisch, nootachtig karakter. De hoge temperatuur bij het afeesten resulteert in een beduidend lagere enzymactiviteit in vergelijking met pilsmout. Bevat gluten. Toepassingen Mout uit München is de ideale mout voor donkere lagers, festival- en bockbieren omdat het de moutige en volle smaak benadrukt. Bij het bedenken van het brouwrecept moet rekening worden gehouden met de verminderde enzymactiviteiten. Wist je dat? De mout uit München is vrij recent ontstaan, in de negentiende eeuw. De bedenker was een man – Gabriel Sedlmayr II. Deze Duitse visionair perfectioneerde de technologie om mout te drogen, met Britse oplossingen als model. Daardoor verdwenen uit de donkere biersoorten de – blijkbaar – onaangename rooktoetsen die de kwaliteit van het bier bedorven.

Over Viking Munich Mout Licht - 14-18 EBC - 25 kg

Temperaturen van 110-120 °C bij het afeesten geven de mout een aromatisch, nootachtig karakter. De hoge temperatuur bij het afeesten resulteert in een beduidend lagere enzymactiviteit in vergelijking met pilsmout. Bevat gluten. Toepassingen Mout uit München is de ideale mout voor donkere lagers, festival- en bockbieren omdat het de moutige en volle smaak benadrukt. Bij het bedenken van het brouwrecept moet rekening worden gehouden met de verminderde enzymactiviteiten. Wist je dat? De mout uit München is vrij recent ontstaan, in de negentiende eeuw. De bedenker was een man – Gabriel Sedlmayr II. Deze Duitse visionair perfectioneerde de technologie om mout te drogen, met Britse oplossingen als model. Daardoor verdwenen uit de donkere biersoorten de – blijkbaar – onaangename rooktoetsen die de kwaliteit van het bier bedorven.

Informatie over Viking Munich Mout Licht - 14-18 EBC - 25 kg

Drinktemperatuur

ABV

Inhoud

EAN

5420069833169

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms