Informatie verkoper
- Nog geen beoordelingen!
Home » Viking Munich Mout Licht – 14-18 EBC – 1 kg
Temperaturen van 110-120 °C bij het afeesten geven de mout een aromatisch, nootachtig karakter. De hoge temperatuur bij het afeesten resulteert in een beduidend lagere enzymactiviteit in vergelijking met pilsmout. Bevat gluten. Toepassingen Mout uit München is de ideale mout voor donkere lagers, festival- en bockbieren omdat het de moutige en volle smaak benadrukt. Bij het bedenken van het brouwrecept moet rekening worden gehouden met de verminderde enzymactiviteiten. Wist je dat? De mout uit München is vrij recent ontstaan, in de negentiende eeuw. De bedenker was een man – Gabriel Sedlmayr II. Deze Duitse visionair perfectioneerde de technologie om mout te drogen, met Britse oplossingen als model. Daardoor verdwenen uit de donkere biersoorten de – blijkbaar – onaangename rooktoetsen die de kwaliteit van het bier bedorven. Innovatieve verpakkingsmethode Verpakt onder beschermende atmosfeer, ook wel Modified Atmosphere Packaging of MAP genoemd. Het voordeel tegenover de klassieke vacuüm verpakking? Je mout heeft een langere houdbaarheid doordat de oorspronkelijke kleuren, geuren en aroma’s beter behouden blijven.
Merk |
---|
Temperaturen van 110-120 °C bij het afeesten geven de mout een aromatisch, nootachtig karakter. De hoge temperatuur bij het afeesten resulteert in een beduidend lagere enzymactiviteit in vergelijking met pilsmout. Bevat gluten. Toepassingen Mout uit München is de ideale mout voor donkere lagers, festival- en bockbieren omdat het de moutige en volle smaak benadrukt. Bij het bedenken van het brouwrecept moet rekening worden gehouden met de verminderde enzymactiviteiten. Wist je dat? De mout uit München is vrij recent ontstaan, in de negentiende eeuw. De bedenker was een man – Gabriel Sedlmayr II. Deze Duitse visionair perfectioneerde de technologie om mout te drogen, met Britse oplossingen als model. Daardoor verdwenen uit de donkere biersoorten de – blijkbaar – onaangename rooktoetsen die de kwaliteit van het bier bedorven. Innovatieve verpakkingsmethode Verpakt onder beschermende atmosfeer, ook wel Modified Atmosphere Packaging of MAP genoemd. Het voordeel tegenover de klassieke vacuüm verpakking? Je mout heeft een langere houdbaarheid doordat de oorspronkelijke kleuren, geuren en aroma’s beter behouden blijven.
€ 2,69
Bierfamilie © 2023 | Webdesign door Compass Digital