Viking Chocolate Light Mout – 350-450 EBC – 5 kg

Chocolate Light Malt wordt geproduceerd door het roosteren van pilsmout. Chocolate Light Malt heeft geen amylolytische activiteit. De hoeveelheid fermenteerbaar extract is vrij laag. Bevat gluten. Toepassingen Chocolate Light Malt zit vooral in porters en stouts, maar de mout kan vanwege de sterke kleurwaarde ook worden gebruikt voor andere donkere bieren zoals donkere ales. Chocolate Light Malt draagt bij aan geroosterde smaken en aroma’s met een vleugje donkere chocolade en koffie in elk bier. Al met een vrij lage dosering kan een opmerkelijke kleurtoename worden verkregen, samen met veranderingen in smaak en aroma. De gebruikelijke dosering van Chocolate Light Malt is meestal minder dan 5%-10%. Wist je dat? Chocolademout wordt in tegenstelling tot karamelmout verkregen uit droge mout, die tijdens het roosteren wordt gekaramelliseerd als gevolg van de blootstelling van suikers aan een hoge temperatuur.   Innovatieve verpakkingsmethode Verpakt onder beschermende atmosfeer, ook wel Modified Atmosphere Packaging of MAP genoemd. Het voordeel tegenover de klassieke vacuüm verpakking? Je mout heeft een langere houdbaarheid doordat de oorspronkelijke kleuren, geuren en aroma’s beter behouden blijven.

Informatie over Viking Chocolate Light Mout – 350-450 EBC – 5 kg

Extra informatie

Merk

Over Viking Chocolate Light Mout – 350-450 EBC – 5 kg

Chocolate Light Malt wordt geproduceerd door het roosteren van pilsmout. Chocolate Light Malt heeft geen amylolytische activiteit. De hoeveelheid fermenteerbaar extract is vrij laag. Bevat gluten. Toepassingen Chocolate Light Malt zit vooral in porters en stouts, maar de mout kan vanwege de sterke kleurwaarde ook worden gebruikt voor andere donkere bieren zoals donkere ales. Chocolate Light Malt draagt bij aan geroosterde smaken en aroma’s met een vleugje donkere chocolade en koffie in elk bier. Al met een vrij lage dosering kan een opmerkelijke kleurtoename worden verkregen, samen met veranderingen in smaak en aroma. De gebruikelijke dosering van Chocolate Light Malt is meestal minder dan 5%-10%. Wist je dat? Chocolademout wordt in tegenstelling tot karamelmout verkregen uit droge mout, die tijdens het roosteren wordt gekaramelliseerd als gevolg van de blootstelling van suikers aan een hoge temperatuur.   Innovatieve verpakkingsmethode Verpakt onder beschermende atmosfeer, ook wel Modified Atmosphere Packaging of MAP genoemd. Het voordeel tegenover de klassieke vacuüm verpakking? Je mout heeft een langere houdbaarheid doordat de oorspronkelijke kleuren, geuren en aroma’s beter behouden blijven.

Viking Chocolate Light Mout – 350-450 EBC – 5 kg

 13,65

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms