TX Hopblond
TX Hopblond is het meest hoppige bier van Texel. Tijdens het brouwproces is het brouwsel dubbel gehopt en dat proef je duidelijk terug in het karakter. Bij het uitschenken ruik je de complexe, hoppige aroma’s in combinatie met fruit. De afdronk duurt bovendien behoorlijk lang, waardoor je lekker dorstig blijft. Maar pas op, dit blond bier heeft een alcoholpercentage van 6,8%. Dankzij de volle witte schuimkraag blijven de aroma’s en bijzondere smaken goed bewaard in het glas. Wacht op een juist moment en geniet van dit prachtige bier. Wij adviseren om TX Hopblond te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.
TX Brouwerij
TX Brouwerij is de nieuwste brouwerij van het eiland Texel en niet te verwarren met de Texelse Brouwerij. De brouwerij is opgericht in 2017 en gelieerd aan Stokerij Texel. Hierdoor durft de brouwmeester (Nico Derks) ook te experimenteren met verschillende brouwmethoden. Zo is TX Stoombock bijvoorbeeld gebrouwen d.m.v. de methode van steamen. Bovendien houdt de brouwerij rekening met duurzaamheid, door te brouwen met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Ook zijn de TX bieren alleen beschikbaar op blik. Met TX Hopblond heeft de TX Brouwerij in ieder geval het meest hoppige speciaalbier van Texel in huis!
Ingrediënten TX Hopblond
Brouwmeester Nico Derks heeft tijdens het brouwproces gebruik gemaakt van vier verschillende moutsoorten en vier verschillende hoppen. Dat proef je duidelijk terug in het karakter van dit bier. Absoluut een uniek exemplaar. In het brouwproces van TX Hopblond is gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten:
- Water
- Münchener mouten
- Vienna mouten
- Pale Ale mouten
- Biscout mouten
- Vier verschillende hoppen
- Gist
- Overige smaaktoevoegingen
Foodpairing tips
Speciaalbier gaat beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. Daarom zijn wij samen met de TX Brouwerij op onderzoek gegaan. We hebben het bier uitgebreid geproefd in combinatie met verschillende gerechten. Wij adviseren daarom om TX Hopblond te combineren met één van onderstaande gerechten:
- Een currygerecht
- Pittige kazen
- Chinese gerechten
- Pittige snacks (zoals vlammetjes)
Onno van der Windt –
Gewoon “het lekkerste biertje”van Texelse bodem.
Ellert van der Vecht –
Overtrof al mijn verwachtingen. Sinds de eerste slok geen ander Texels bier meer. Helaas niet te koop in de supermarkten “op het vaste land”
Bruno BIANCO –
A good beer