Tropical Toucan

2,79

De Tropical Toucan (5%) is een fantastisch blond bier. Bestel snel en geniet met je vrienden van The Toucan Song!

Stijl Blond
Inhoud 33 cl
ABV % 5,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 5°C
Kleur Goudgeel
Smaken Fris & Fruitig
Brouwerij Beerdeology Brewery

Uitverkocht

Tropical Toucan

De Tropical Toucan is een zomers speciaalbier gebrouwen in de Westergasfabriek uit Amsterdam. Met een alcoholpercentage van slechts 5% is dit Blond Bier een ware dorstlesser. Dit speciaalbier drink je niet uit een Toucan Bierglas, maar uit de fles zelf. Je kunt het beste een stukje limoen in de fles stoppen en dit bier hetzelfde drinken als een Corona. Zet de Tropical Toucan aan je mond en geniet van dit verrukkelijk verfrissende bier. Met fruitige smaken van tropisch ananas is de Tropical Toucan met recht speciaal te noemen. Zorg dat je dit speciaalbier koud in je koelkast hebt staan, voordat een warme zomerdag aanbreekt. Nodig je vrienden bij je thuis uit of ga naar het strand, open de fles, zing ‘The Toucan Song’ en beleef een memorabele dag. De Toucan Bieren zijn enkel online via de webshop van Bierfamilie.nl te bestellen.

Beerdeology Brewery

Een aantal studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam werkten aan het ‘People, Planet, Profit-project’. N.a.v. van dit project besloten de studenten onder aanvoering van Tim Broersen een aantal eigen speciaalbieren te gaan brouwen onder de naam Beerdeology Brewery. Tim had al een echte band met het ‘Van der Valk hotel’ uit Akersloot en besloot de Toucan Bieren uit te brengen. Een viertal speciaalbieren die het uithangbord van ‘De Toucan’ zou moeten worden. Een uitdaging o.b.v. een ‘next level experience’: Samen speciaalbier drinken, intens genieten en direct iets terug doen voor de regenwouden in de rest van de wereld. Door samen te genieten van de Tropical Toucan sponsor je namelijk mee aan het behoud van de regenwouden, waar de Toucan natuurlijk zijn woonplaats heeft. Beerdeology Brewery doneert namelijk €0,10 per biertje aan diverse stichtingen die investeren in het behoud van de tropische regenwouden. Inmiddels is Beerdeology Brewery overgenomen door de ‘Van der Valk Keten’ zelf. Hoe zij nu omgaan met de donaties aan de stichtingen is niet bekend.

Ingrediënten Thirsty Toucan

De brouwers wilden met de Tropical Toucan per sé een verfrissend Blond Bier brouwen en dat is ze gelukt ook! Met de verschillende bijzondere ingrediënten die zijn gebruikt is de Tropical Toucan een heerlijke blonde parel geworden waar Beerdeology Brewery met recht trots op is. De ingrediënten die zijn gebruikt in het brouwproces zijn:

 • Hard Water
 • Graan
 • Gerst
 • Hop
 • Gist
 • Ananas

Foodpairing tips:

Zodra je de Tropical Toucan combineert met een bepaald gerecht wordt dit speciaalbier nog lekkerder. Je kunt het bier beter vervolgens beter proeven & beoordelen dan wanneer je deze enkel los zou drinken. Hier onder een aantal gerechten die prima combineren met de Tropican Toucan:

 • Nacho’s
 • Tortilla’s
 • Party snacks

Toucan Bierpakket

Wij hebben de Tropical Toucan, Tipsy Toucan, Thirsty Toucan en Traditional Toucan samengevoegd in het Toucan Bierpakket. Alle bieren hebben wij 3x opgenomen, zodat je niet dorstig hoeft te zijn. Nodig je vrienden of collega’s uit op een mooie zomerse dag, drink de Topcical Toucan als een Corona en zing The Toucan Song. Proost!

1 beoordeling voor Tropical Toucan

 1. A van Dongen

  Gekocht dacht is fris en fruitig, maar heb het maar weggegooid viel zwaar tegen.
  De huiswijn is overigens prima.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top