Back

Tripel Karmeliet

 1,79

De Tripel Karmeliet (8,4%) is één van de beste bieren ter wereld. De geur doet je al denken aan een prachtige rozentuin. Laat je verrassen!

StijlTripel
Inhoud33 cl
ABV %8,4%
HerkomstBelgië
Drinktemperatuur6°C – 9°C
KleurGoudgeel
SmakenHoppig & Bitter; Zoet & Zacht
BrouwerijBrouwerij Bosteels

24 op voorraad

SKU: 23102 Categorie: EAN: 0000054050082
Beschrijving

Tripel Karmeliet

Laten we het er op houden dan de Belgen écht verstand hebben van bier. De Tripel Karmeliet is volgens onze zuiderburen één van de meest ‘schone’ bieren ter wereld. Ofwel één van de beste bieren op onze aardbol.

Deze tripel heeft niet alleen fantastische smaak, maar bovenal een heerlijke geur. De geur doet je denken aan een rozentuin met aantrekkelijke geuren van vanille en bruine suiker. De smaak heeft veel fruitige tonen van perzik, sinaasappel, banaan en citrus. De Tripel Karmeliet is goudgeel van kleur een heeft een mooie excentrieke fluffy schuimkraag. In eerste instantie voeren de hoppen met haar bitters de boventoon. Dit geeft dit speciaalbier extra veel karakter. Vervolgens komen de zoete smaken weer tevoorschijn en wordt het bier romig en zacht. In de afdronk is weer de vanille-achtige toets te herkennen. Schenk dit bier uit op een temperatuur van 6 tot 9 graden Celsius en geniet. Proost op de Tripel Karmeliet!

Brouwerij Bosteels

Brouwerij Bosteels is gelegen in het Belgische Buggenhout. Een klein Oost-Vlaams dorpje vlakbij Leuven. De brouwerij is in 1791 opgericht door Everaris Bosteels en inmiddels al 7 generaties lang in goede handen van de familie Bosteels.  In een ver verleden is de brouwerij ooit groot geworden met de pilsbieren, maar inmiddels niet meer weg te denken met de Pauwel Kwak en de Tripel Karmeliet. Deze bieren worden inmiddels wereldwijd geëxporteerd en gedronken. De brouwerij kan inmiddels 145.000 hl brouwen.

Ingrediënten Tripel Karmeliet

Om tot de Tripel Karmeliet te komen heeft Brouwerij Bosteels flink haar best gedaan. Er wordt gebrouwen met traditionele recepten met grote aandacht voor de kwaliteit en veel liefde en passie voor het vakmanschap. Dit is duidelijk terug te herkennen in dit eindproduct. Het recept is afkomstig uit een authentiek bierrecept van 1679, waarbij het oude ‘Dendermonde Karmelietenklooster’ brouwden met 3 graansoorten. Dit zijn namelijk haver, tarwe en gerst. Onderstaande brouwingrediënten zijn toegevoegd in het brouwproces van dit bovengistende speciaalbier:

  • Water
  • Haver
  • Gerstemout
  • Havermout
  • Tarwemout

Beer Awards Tripel Karmeliet

Passie, kwaliteit en liefde voor het brouwen van bier staan hoog in het vaandel. Dit resulteert in hoogwaardige bieren gebrouwen door echte vakmensen dat sinds 1996 wordt gebrouwen. In het geval van Tripel Karmeliet leverde dit een aantal onderscheidingen op van nationale- en internationale vakjury’s:

  • World Beer Cup / USA – Gouden medaille (1998)
  • World Beer Championships (Chicago-USA) – Gouden medaille (1998)
  • Beverage Testing Institute / USA – Exceptional (2000)
  • World Beer Cup / USA – Zilveren medaille (2002)
  • The Brewing Industry International Awards / London – Zilveren medaille (2004)
  • World Beer Awards – Best beer of the world (2008)

Foodpairing Tips

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan met welke spijzen de Tripel Karmeliet het beste is te combineren:

  • Oesters
  • Mosselen uit de wok (met koriander, kokos, gember en rijst)
  • Wilde zalm (met een crème van peterselie)
  • Kalfskop (met vinaigrette van kruiden)
  • Kaasplankje
  • Nederlandse ovenschotels
  • Kreeft
  • Zeetong met garnalen (en een saus met zwemkrabbetjes)
  • Geroosterde zeeduivelchop met buikspek (met mierikswortel en bloemkoolpickles)
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tripel Karmeliet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *