Traditional Toucan

2,69

Stijl Pilsener
Inhoud 33 cl
ABV % 5,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 5°C
Kleur Goudgeel
Smaken Citrus & Verfrissend
Brouwerij Beerdeology Brewery

Uitverkocht

Traditional Toucan

Traditional Toucan is de Pilsener van Beerdeology Brewery. De Traditional Toucan is de vreemde eend in de bijt en eigenlijk geen speciaalbier te noemen. Er zijn weinig bijzondere smaken op te noemen, maar de fles ziet er wel ‘classy’ uit. De Traditional Toucan heeft een citrus/bloemachtig karakter, waardoor het wel een iets frisser biertje is dan een regulier Pilsener.  Met een alcoholpercentage van 5% kun je dit bier gerust de hele middag drinken en ben je net iets meer speciaal dan je vrienden. Jij hebt in ieder geval een speciaalbier van de Toucan in je hand en zij (nog) niet. In de afdronk is een licht bittertje te herkennen, waardoor je de Traditional Toucan gemakkelijk kunt weg drinken. Andere populaire bieren van de ‘Toucan Family’ zijn de Tipsy Toucan en de Thirsty Toucan. Enkel via de Bierfamilie.nl zijn de Toucan Bieren online verkrijgbaar.

Beerdeology Brewery

Beerdeology Brewery is een bierbrouwerij opgericht door studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam die aan het ‘People, Planet, Profit-project’ hebben gewerkt. Fanatiekeling  en oprichter Tim Broersen had al nauwe banden met het Van der Valk hotel uit Akersloot, waardoor hij met zijn medestudenten besloot om Beerdeology Brewery op te richten. Inmiddels is de bierbrouwerij overgenomen door Van der Valk zelf, omdat zij de bieren dicht bij het uithangbord van Van der Valk ‘De Toucan’ willen houden. Wij hebben gelukkig de samenwerking kunnen voortzetten, zodat wij de Toucan Bieren voor jullie kunnen blijven aanbieden. Beerdeology Brewery voelden zich nauw betrokken bij het kappen van de regenwouden. Zij hanteerden de regel dat bij iedere verkoop van een Toucan Bier,  €0,10 werd gedoneerd aan verschillende goede doelen die de omkapping van de regenwouden tegen wilde gaan. Hoe Van der Valk met deze mooie overtuiging nu om gaat is niet bekend. Dus naast dat je enorm kunt genieten van de de Traditional Toucan, draag je jouw steentje bij de ideologie van Beerdeology Brewery. Geeft dat niet een fijn gevoel? Bier drinken en iets goeds doen voor het behoud van de regenwouden?!

Ingrediënten Traditional Toucan

Traditional Toucan is door Beerdeology gebrouwen op een externe locatie in de Westergasfabriek van Amsterdam. Zij hebben geen eigen brouwlocatie. Onder andere onderstaande bijzondere ingrediënten zijn toegevoegd in het brouwproces van de Traditional Toucan om het gewenste resultaat te halen:

  • Hard Water
  • Gerst
  • Hop
  • Gist
  • Citrus

Foodpairing tips:

De Traditional Toucan smaakt beter op het moment dat je deze combineert met wat lekkers. Maak het je zelf niet te moeilijk om het bier te proeven & te beoordelen, want deze lekkere versnaperingen zijn eenvoudig in de supermarkt te halen.

  • Blokje jonge kaas
  • Paprika chips

Toucan Bierpakket

In het Toucan Bierpakket hebben wij alle vier de bieren van Toucan in één bierpakket samengevoegd. In het Toucan Bierpakket hebben wij ze drie keer opgenomen. Je zou je vrienden of collega’s eens  heerlijk kunnen laten genieten van de Traditional Toucan, Tipsy Toucan, Thirsty Toucan, en Tropical Toucan op een ‘vrijdag middag borrel’. Drink deze Toucan Bieren heerlijk bij jou in de tuin en ga daarna de disco onveilig maken met jullie toucangeluiden! En ohja, ze hebben er zelfs een nummer voor gemaakt: ‘The Toucan Song’. Proost!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Traditional Toucan” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top