Thirsty Toucan

2,79

Thirsty Toucan (5,0%) is een verfrissende Weizen bier met een lichte tint van banaan. De mooie volle witte schuimkraag maakt dit bier helemaal af!

Stijl Weizen
Inhoud 33 cl
ABV % 5,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 5°C
Kleur Lichtgeel
Smaken Fris & Fruitig
Brouwerij Beerdeology Brewery

Uitverkocht

Thirsty Toucan

Een dorstlesser, een verfijnd verfrissend bier! De Thirsty Toucan is een Weizen bier gebrouwen door Beerdeology Brewery uit de Nederlandse hoofdstad. Met een alcoholpercentage van 5% is deze Weizen zeer goed te doen. De Thirsty Toucan staat op nummer 2 van de populairste biertjes van de Toucan Bieren. Op nummer 1 staat namelijk de Tipsy Toucan, een onwaarschijnlijk lekkere Tripel. Houd jij op een zonnig terras van een lekker Weizen bier, dan raadt de Bierfamilie.nl je aan om de Thirsty Toucan zeker eens te proberen. Met de smaak van banaan als boventoon is dit bier heerlijk verfrissend. Zet dit biertje goed koud in je koelkast en geniet van de mooie witte schuimkraag en unieke smaakbeleving van de Thirsty Toucan. Door eerst een kwart van de inhoud in je glas in te schenken en daarna het flesje te schudden en door te schenken, verdeel je het beste de mooie smaken van dit bier. De Thirsty Toucan is enkel online bij de Bierfamilie.nl te verkrijgen.

Beerdeology Brewery

Een aantal studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam startte in 2016 onder leiding van Tim Broersen Beerdeology Brewery op. N.a.v. het ‘People, Planet, Profit-project’ besloten een aantal studenten uit Amsterdam een aantal eigen speciaalbieren te gaan brouwen. De bierbrouwerij is inmiddels overgenomen door Hotelketen Van der Valk waar Beerdeology Brewery al tijdens de oprichting een hechte band mee heeft gehad. De studenten zijn in eerste instantie de uitdaging aan gegaan door in te spelen op een ‘next level experience’. Door samen te genieten van de Thirsty Toucan sponsor je automatisch mee aan donaties van het behoud van het regenwoud. Beerdeology Brewery doneert namelijk €0,10 per verkocht biertje aan goede doelen t.b.v. behoud van diverse regenwouden. Help jij een handje mee?!

Ingrediënten Thirsty Toucan

De brouwers van Thirsty Toucan hebben geen eigen brouwlocatie, maar gebruiken hier voor de brouwinstallaties van de Westergasfabriek in Amsterdam. Door te experimenteren met verschillende bijzondere ingrediënten is de Thirsty Toucan een prima Weizen bier geworden waar de brouwer trots op mag zijn. De ingrediënten die zijn toegevoegd in het brouwproces zijn:

 • Hard Water
 • Gerst
 • Hop
 • Gist
 • Banaan

Deze ingrediënten in het brouwproces hebben geleid tot een mooie Weizen in de collectie van de Toucan Bieren!

Foodpairing tips:

Wanneer je de juiste spijzen combineert met het juiste bier komen de smaken van het bier beter tot zijn recht? Je kunt het bier beter proeven & beoordelen. Wij hebben uiteraard dit speciaalbier voor jullie voorgeproefd en kunnen onderstaande gerechten erbij adviseren:

 • Jong belegen kaas
 • Frisse salade
 • Vlammetjes

Toucan Bierpakket

De vier Toucan Bieren hebben wij voor jullie samengevoegd in het Toucan Bierpakket. Alle bieren hebben wij drie keer opgenomen, zodat je in ieder geval niet tekort komt. Bestel dit bierpakket eens met een aantal collega’s of vrienden om het weekend voortijdig in te luiden. Geniet van de Thirsty Toucan, Tipsy Toucan, Tropical Toucan en Traditional Toucan. Laat ‘The Toucan Song’ luid uit je speakers blazen, doe een ‘toucandansje’ en maak jouw stamcafé daarna onveilig.

2 beoordelingen voor Thirsty Toucan

 1. Nick

  Een lekker fruitige weizen

 2. Danny

  Snelle drinker, goeide afdronk. Een lekker fruitige biertje.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top