Texels Tripel
Texels Tripel is een klassieke tripel met een alcoholpercentage van 8,5%. Bij het uitschenken zie je een licht amberkleurig bier met bovenop een lichte schuimkraag. Daardoor doet het je denken aan de glans van koperen brouwketels. Maar ook heeft dit bier een kenmerkende zoetje en evenwichtige hopbitterheid. Daarom is dit bier een waar genot voor iedere liefhebber! Dit
tripel bier is gebrouwen met Texels vakmanschap volgens de traditie van de Belgische abdijbieren. Je kunt dit bier het beste drinken uit het
Texels Voetglas in combinatie met onze foodpairing tips. Wij adviseren om
Texels Tripel te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.
Texelse Brouwerij
Sinds 1999 produceert de Texelse Brouwerij fantastische speciaalbieren.
Texels Skuumkoppe is veruit het populairste bier van de brouwerij. Omdat deze brouwerij haar bieren vooral brouwt met natuurlijke ingrediënten van het eiland zelf, heeft het al vele onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Aangezien de brouwerij inmiddels meer dan 25.000 bezoekers per jaar in het
proeflokaal ontvangt, durven wij wel te stellen dat het zeer populair is. En dat is wat ons betreft zeker terecht! Daarnaast heeft het met
Texels Tripel een fantastisch speciaalbier in huis.
Ingrediënten Texels Tripel
Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werken nu velen professionals onder leiding van een brouwmeester aan de Texelse bieren. Doordat de Texelse brouwerij enkel brouwt met natuurlijke ingrediënten onderscheidt het zich van andere brouwerijen. Onder andere het water, gerst, tarwe, hop en giststam komen van het eiland zelf. Dus een puur product van het eiland zelf.
Texels Tripel bestaat uit onderstaande ingrediënten:
- Duinwater
- Gerstemout
- Diverse hopsoorten
- Gist
Foodpairing tips
Niet alleen gaan speciaalbieren beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Ook krijg je hierdoor een euforisch gevoel. Vandaar dat wij samen met een lokale chefkok van het eiland ons hebben verdiept in
Texels Tripel. Samenvattend is de conclusie dat je dit bier het beste kunt combineren met één van onderstaande gerechten:
- Gerijpte kazen
- Vette visgerechten
- Gekruide vleesgerechten
- Zoete desserts
Wees de eerste die “Texelse Bierbrouwerij Tripel” beoordeelt