Texels Seumerfeugel

(1 klantbeoordeling)

Texels Seumerfeugel

(1 klantbeoordeling)

2,19

Texels Seumerfeugel (3,9%) is een verfrissend wit tarwebier. Frisse citrussmaken en een zilte afdronk door de zeekraal maken dit bier een echte dorstlesser.

Uitverkocht

Grotere hoeveelheid bestellen?
Wil je een grotere hoeveelheid bestellen of niet meer voorradig, neem dan contact op met onze klantenservice!

Texels Seumerfeugel

Texels Seumerfeugel is een echte dorstlesser, veroorzaakt door de frisse citrussmaken en zilte afdronk door de zeekraal. Dit witbier is lichtgeel van kleur en is behoorlijk troebel. Het is een droog tarwebier met een licht zurige smaak. Deze smaak is verkregen door de ‘sauer hop’ toe te voegen. De andere hopsoorten (Saphir en Hallertau Mittelfrüh) zorgen voor de frisse citrustonen en een licht bittertje. De zeekraal geeft een zilte afdronk, die daarmee alle eigenschappen van dit bier vervult. Texels Seumerfeugel heeft een laag alcoholgehalte van 3.9%, ideaal op warme dagen. Dit bier kan het beste worden gedronken op een drinktemperatuur van 6 graden Celsius.

De naam: Texels Seumerfeugel

Wat is een ‘Seumerfeugel’? Zodra de zomer in aantocht is en de ‘skuumkoppen’ verdwijnen uit de zee, dan komen ze ineens op het hele eiland tevoorschijn: seumerfeugels. Dit zijn badgasten die onderweg zijn naar de stranden. Zij zijn op zoek naar een frisse wiend, verkoeling en een zilte zéé. Vervolgens heerlijk in het sóntje met een koud biertje in de hand. Super leuk dat de brouwerij haar bieren vernoemd naar de bekende termen van het eiland. Met de Texels Seumerfeugel proef je de tarwe en zeekraal en ruik je de zilte waddenlucht en wind. De zon schijnt op je schouders en het zand kriebels tussen je tenen. Dat is pas echt genieten!

Texelse Brouwerij

De Texelse Brouwerij is gevestigd op het waddeneiland Texel en vooral bekend om de Texels Skuumkoppe. In 1999 startte de brouwerij met actief bier brouwen. Een leuke anekdote is dat de Texelse Brouwerij enkel brouwen met natuurlijke ingrediënten van het eiland zelf. Op het eiland Texel zijn meer zonuren dan elders in Nederland. Tarwe en gerst groeien hier met grote korrels, welke nergens anders in Nederland te vinden zijn. Hierdoor maakt de bierbrouwerij altijd unieke speciaalbieren. In 2015 ontving de Texelse Brouwerij de prijs voor ‘Beste onderneming van Noord-Holland’. Een mooie erkenning voor het ambacht en het toonaangevende ondernemerschap.

Ingrediënten Texels Seumerfleugel

Onderstaande ingrediënten zijn toegevoegd in het brouwproces om tot de Texels Seumerfleugel te komen:

 • Duinwater (van het eiland Texel)
 • Gerstemout (van het eiland Texel)
 • Tarwemout (van het eiland Texel)
 • Sauer Hop (van het eiland Texel)
 • Saphir Hop (van het eiland Texel)
 • Hallertau Mittelfrüh Hop (van het eiland Texel)
 • Gist (van het eiland Texel)
 • Zeekraal (van het eiland Texel)
 • Zeezout (van het eiland Texel)

Foodpairing tips

Texels Seumerfeugel kun je het beste combineren met verschillende lichte gerechten. Dit kunnen zowel vis- als vleesgerechten zijn. Wij adviseren dan ook om dit witbier te serveren met één van onderstaande spijzen:

 • Makreel
 • Lichte schapenkaas
 • Kip- en andere gevogelte
Brouwerij

Texelse Brouwerij

Stijl

Witbier

Drinktemperatuur

6°C

Inhoud

30 cl

Kleur

Blond

Land

Nederland

Smaken

Citrus & Verfrissend

Gisting

Bovengisting

1 beoordeling voor Texels Seumerfeugel

 1. Bert Smit

  Een heerlijk troebel tarwebier van de Texelse Brouwerij. Echt lekker om te drinken!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestellen bij Bierfamilie.nl

Maak je bestelling compleet

Winkelwagen
Scroll naar top