BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Prior 8

St. Bernardus Prior 8 (8%) is mooi kastanjebruin van kleur met bovenop een volle witte schuimkraag. Heerlijke smaken, zoals je van een dubbel mag verwachten.

Extra informatie

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Land

St. Bernardus Prior 8

St. Bernardus Prior 8 is een authentiek dubbel bier. Een prachtig evenwicht tussen bitter en zoet. Met zijn alcoholpercentage van 8% is het bier niet heel erg zwaar te noemen. Mooi kastanjebruin van kleur met een rode gloed. Bovenop het bier ontstaat een riante, witte schuimkraag. Bij de eerste slok proef je duidelijk de exotische fruitsoorten, maar ook smaken van vijgen en dadels. Tijdens de afdronk heersen de geroosterde mouten en een licht zoetje van karamel. Wij adviseren om de St. Bernardus Prior 8 te drinken als een aperitief op een temperatuur van 10 graden Celsius.

St. Bernardus Brouwerij

De St. Bernardus Brouwerij heeft een rijke historie. Sinds 1945 brouwen de paters de bieren van Sint Sixtus, ook wel bekend als de Westvleteren bieren. Omstreeks 1992 verliest het haar licentie en is verhuist de brouwerij naar Watou in België. De St. Bernardus Abt 12 is veruit het populairste bier van de brouwerij. Maar de St. Bernardus Prior 8 mag er ook zeker zijn. Gebrouwen volgens de authentieke receptuur met prachtige smaken, zoals je van een dubbel kan verwachten.

Ingrediënten St. Bernardus Prior 8

Natuurlijk is deze dubbel niet zomaar tot stand gekomen. De paters van de brouwerij hebben veel tijd genomen om uiteindelijk tot dit resultaat te komen. In het brouwproces van de St. Bernardus Prior 8 zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

  • Water (opgepompt uit de grond op 150 meter diepte)
  • Gebrande mouten van het eigen terrein
  • Diverse hoppen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Dit bier is ideaal om te combineren met de verschillende gerechten. Ook kun je het bier gebruiken om bijvoorbeeld je stoofpotje extra smaak mee geven. Om extra te kunnen genieten van de bijzondere smaken, zijn wij voor jullie op onderzoek gegaan. Daarom raden wij aan om de St. Bernardus Prior 8 te combineren met onderstaande gerechten:

  • Stoofpotje
  • Vleesgerechten met romige sauzen
  • Pittige en belegen kazen
  • Gekruide vleesgerechten
  • Zoete desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Prior 8” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Prior 8

 2,29

18 op voorraad

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.