Skeppende Skulper

2,79

Skeppende Skulper (6,0%) is een bijzondere Amber Ale. Opvallend zijn de frisse en kruidige smaken in combinatie met het lage alcoholpercentage!

Stijl Amber Ale
Inhoud 33 cl
ABV % 6,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 8°C – 12°C
Kleur Amber
Smaken Fris & Fruitig; Hoppig & Bitter
Brouwerij Brouwerij Duindauw

Uitverkocht

Skeppende Skulper

Skeppende Skulper is een eigenaardige Amber Ale gebrouwen door Duindauw. Deze allemansvriend drink het hele jaar door heerlijk weg. Met zijn alcoholpercentage van 6% is ook niets mis. Heerlijke frisse en kruidige smaken maken dit bier onderscheidend van andere speciaalbieren. Bovendien kent dit Castricumse bier een lekkere hoppige afdronk. Vroeger (tot 1940) werden de schelpenscheppers op het strand van Castricum ook wel ‘Skulpers’ genoemd. De hardwerkende mannen schepten de schelpen op een houten kar, die vervolgens werden getransporteerd naar de kalkovens in Akersloot. Per persoon ontving men €0,75ct. Ook wel loon naar hard werken genoemd. Wij adviseren om de Skeppende Skulper te drinken op een temperatuur tussen de 8 en 12 graden Celsius.

Brouwerij Duindauw

Sinds 2016 heeft ook Castricum zijn eigen brouwerij. Oprichters Frank Brakenhoff en Laurens Lange besloten om in 2016 Castricums bier op te markt te brengen. Hoewel er zoveel verschillende speciaalbieren bijkomen, had de toeristische kustplaats Castricum nog geen eigen brouwerij. Onder het toeziend oog van vele bierliefhebbers blijven Frank en Laurens maar nieuwe bieren brouwen. Via het platform van Bierfamilie.nl (ook uit Castricum) proberen we voor Brouwerij Duindauw extra naamsbekendheid te creëren. Tijdens de lancering in het museum van ‘het huis van Hilde’ zijn Hoppige Hilde en Skeppende Skulper goed ontvangen. Dit zijn inmiddels het 4e en 5e speciaalbier van de brouwerij.

Ingrediënten Skeppende Skulper

Opvallend is dat de frisse en kruidige smaken in combinatie zijn met het relatie lage alcoholpercentage. Bovendien wordt je nog extra verrast door de bittere afdronk. Hierdoor houd je altijd dorst en kun je Skeppende Skulper het hele jaar door drinken. Brouwerij Duindauw heeft nog geen eigen brouwinstallaties. Alle Castricumse bieren worden daarom in samenwerking met de Noord-Hollandse Brouwerij in Uitgeest gebrouwen. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

 • Duinwater
 • Mout
 • Hop
 • Gist
 • Extra geheime smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wij hebben het vervelende beroep om bieren uitgebreid te proeven. Hoe kun je dit nou beter doen door daar direct goede gerechten bij te zoeken?! Samen met een chefkok van een lokaal restaurant zijn we op onderzoek gegaan. Wij raden daarom aan om de Skeppende Skulper te combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Paprika chips
 • Zoute nootjes
 • Oude kazen
 • Een heerlijke bitterbal met mosterd

1 beoordeling voor Skeppende Skulper

 1. Robert

  Nice

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top