Postiljon

3,59

Postiljon is een limited edtion van Dampegheest. Dit donkere bier heeft een bijzonder moutig en kruidig karakter.

Stijl Dark Ale
Inhoud 33 cl
ABV % 7,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 8°C – 10°C
Kleur Zwart
Smaken Donker & Rijk; Kruidig & Extra Smaakvol
Brouwerij Brouwerij Dampegheest

Uitverkocht

Postiljon

Een derde limited edition van Brouwerij Dampegheest is geboren: Postiljon. Dit is de naam voor een bereden koetsier, de ruiter op het voorste linker paard van een zes- of achtspan. Diverse koetsen van het Koningshuis in Nederland worden op deze manier bestuurd. Pastiljon is een Dark Ale van 7% en ziet dan ook ontzettend donker van kleur. Bij de eerste slok proef je duidelijk het moutige en kruidige karakter. Het is een gelimiteerd bier, dus slechts beperkt beschikbaar! Wij adviseren om Postiljon te drinken op een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius.

Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Dampegheest een bierbrouwerij gevestigd in Limmen. De brouwerij staat vooral bekend om de Zware Hufter. Inmiddels is de brouwerij ook bezig op social media kanalen Facebook en Instagram om ook jongeren bierliefhebbers te kunnen benaderen. Daarnaast is het bezig om naast de lokale bieren ook een aantal limited editions aan te bieden. Zoals is het afgelopen jaar de Chocolate Porter en Zware Hufter Rum & Cherry geïntroduceerd. Met Postiljon heeft Brouwerij Dampegheest alweer een 3e limited edition uitgebracht!

Ingrediënten Dampegheest Postiljon

De brouwmeesters van Dampegheest zijn druk bezig om vernieuwingen door te voeren. Om deze reden brengen zij een aantal limited editions uit om te kijken of deze bieren ook aan slaan bij grote publiek. Bij de lancering op 5 januari 2019 is het bier goed ontvangen onder de lokale bevolking. In het brouwproces van Postiljon zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

  • Water
  • Verschillende mouten (Pils, Munich, Melanoidin, Crystal, Roasted, Wheat)
  • Diverse hoppen (Brewersgold, Saaz)
  • Steranijs kruiden
  • Suiker
  • Gist

Foodpairing tips

In het algemeen zijn donkere bieren goed te combineren met een aantal heerlijke gerechten. Wij zijn voor jullie op zoek gegaan naar diverse spijzen die goed zijn te combineren met met Postiljon. Daarbij zijn we tot de conclusie gekomen dat dit bier het beste kunt combineren met gekruide kippenvleugels of een hertenbiefstuk.

Brouwerij

Brouwerij Damphegeest

Stijl

Dubbel bier

Drinktemperatuur

8°C – 10°C

Inhoud

33 cl

Kleur

Zwart

Land

Nederland

Smaken

Donker & Rijk, Kruidig & Extra Smaakvol

Gisting

Bovengisting

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Postiljon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top