Over Bierfamilie.nl

Wij zijn Bierfamilie.nl en bij ons bestel je de meest unieke craft- en speciaalbieren. Ons doel is om jou bekend te maken met een groot scala aan verschillende speciaalbieren. Hoe wij dit doen? Door jouw leuke bieranekdotes, inspirerende verhalen en foodpairing tips te geven! Via ons platform geven wij bierbrouwerijen de kans om het unieke verhaal achter de brouwerij en haar bieren aan jou te laten zien. Door middel van het proeven en beoordelen van de verschillende bieren delen wij alle informatie met onze ‘familieleden’.

Het idee achter Bierfamilie.nl

Wij, oprichters Marco Kamlag (links) en Mark Kokkelkoren (rechts), zaten op een koude winterse dag in januari 2016 in een bruin café in Amsterdam. Al meerdere malen hadden we gesproken over de oprichting van een eigen bedrijf, maar een creatief concept ontbrak. Na meerdere speciaalbieren te hebben gedronken ontstond opnieuw de discussie over een eigen webshop. We keken elkaar aan, namen allebei nog een goede slok van de Jopen Mooie Nel IPA en de beslissing was gemaakt. Speciaalbier! Wij gaan een online business starten in speciaalbier!

Nadat we met hulp van mede-oprichter Lars Kokkelkoren (midden, de broer van Mark) zelf de eigen webshop hebben gestyled en alle bieren op voorraad hebben genomen volgt in september 2017 een spectaculaire opening voor vrienden en familie en de livegang van de website.

Ons doel is om de passie en beleving van de bierbrouwerij over te brengen op de bierliefhebber. Achter iedere bierbrouwerij en hun bieren schuilt namelijk een uniek verhaal. Door deze verhalen door te geven aan onze bierfamilieleden is gebleken dat de bieren steeds lekkerder beginnen te smaken.

En daarom zijn wij de meest speciale familie van Nederland!

Team Bierfamilie bij Scheldebrouwerij

Bierfamilie.nl hét platform voor de consument

Door vele brouwerij bezoeken en geïnspireerd te zijn geraakt door de unieke verhalen achter de brouwerij en haar bieren, zijn wij alle drie échte liefhebbers van speciaalbieren geworden. Het is voor ons dan ook van groot belang om deze verhalen door te vertellen aan onze ‘Bierfamilie’. Door deze informatie te delen zullen de bieren extra worden gewaardeerd. In de met zorg samengestelde bierpakketten wordt altijd een overzicht meegestuurd over de inhoud van het pakket en belangrijke specificaties.

Ook is het mogelijk om een bierpakket cadeau te geven. Het voordeel hiervan is dat zelf een bezorgdatum kan worden gekozen en een persoonlijke boodschap kan worden meegegeven. Op deze manier kun je iemand écht verrassen voor bijvoorbeeld een verjaardag of een bedankje geven voor zijn/haar hulp.

Ons assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 250 verschillende speciaalbieren van ruim 75 bierbrouwers. Deze bieren worden op de juiste temperatuur opgeslagen in een donkere ruimte, zodat de smaken nooit verloren gaan. Houd onze website en nieuwsbrief altijd goed in de gaten, want nog steeds wordt het assortiment verder uitgebreid. Wij willen de bierliefhebbers en ontdekkingsreizigers in speciaalbieren een ruim aanbod kunnen blijven aanbieden.

Alle bestellingen verzenden wij in extra stevige verzenddozen met inzetstukken, zodat de kans op breuk nihil is. Mocht er alsnog een glaswerk stuk gaan, dan laten wij onze familieleden natuurlijk niet in de kou staan. Familieleden helpen elkaar altijd, zo komen wij altijd tot een passende oplossing!

Verschillende Speciaalbieren
Gisting bierketel - Speciaalbier brouwen

Bierfamilie.nl hét platform voor de bierbrouwers

Het brouwen van bier is best complex en door vele bierbrouwers verheven tot kunst. Wij hebben geconstateerd dat er steeds meer bierbrouwers bij komen, maar zij niet altijd in staat zijn om de bieren te vermarkten. Een brouwer brouwt met zoveel passie en beleving haar bieren en dan worden de verhalen niet verteld aan de bierliefhebbers en ontdekkingsreizigers?! Dat vinden wij niet kunnen en daarom werken wij met veel bierbrouwers samen. Wij geven de bierbrouwerij het platform dat zij verdienen om zo de verhalen door te vertellen aan onze familieleden.

Iedere samenwerkende brouwerij krijgt bij ons een unieke pagina om leuke anekdotes achter de brouwerij te kunnen promoten. Binnen onze mogelijkheden nemen wij zoveel mogelijk bieren op in ons assortiment en bieden deze vervolgens weer aan via onze webshop. Op deze manier creëren we een extra verkooppunt voor de brouwerij en kunnen wij ons assortiment geleidelijk blijven uitbreiden. De brouwerij kan zich volledig blijven focussen op het brouwen van bier en wij doen de logistieke werkzaamheden om de bieren uiteindelijk aan de consument aan te bieden. Zo is de brouwerij niet afhankelijk van een lokale winkel of slijterij, maar kunnen de bieren aan een groot publiek worden aangeboden.

Ben je als brouwerij nieuwsgierig geworden om ook in ons assortiment opgenomen te worden? Neem dan contact op via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@bierfamilie.nl. Wij zullen vervolgens de mogelijkheden onderzoeken om de bieren op te nemen in ons assortiment en een unieke pagina aan te maken voor de brouwerij.

De gezichten achter Bierfamilie.nl

Mark Kokkelkoren

Mark Kokkelkoren

Mede-oprichter
Marco Kamlag

Marco Kamlag

Mede-oprichter
Lars Kokkelkoren

Lars Kokkelkoren

Mede-oprichter

Menu