Mongozo Coconut

1 beoordeling. Geef (ook) jouw beoordeling.

 2,59

Klaar voor de zomer? Mongozo Coconut (3,6%) mag dan niet ontbreken! Neem een uitgeholde kokosnoot en giet het bier er in leeg. Drink met je billen bloot, bier uit een kokosnoot!

StijlFruitbier
Inhoud33 cl
ABV %3,6%
HerkomstBelgië
Drinktemperatuur5°C
KleurGoudgeel
SmakenFris & Fruitig
BrouwerijBrouwerij Huyghe

26 op voorraad

Artikelnummer: 5c988417bede2 Categorieën: , EAN: 8715608222007
Beschrijving

Mongozo Coconut

Mongozo Coconut is een exotisch fruitbier met een alcoholpercentage van 3,6%.  Dit verrassende kokosbier is in het bezit van het Max Havelaar keurmerk, omdat het is gemaakt voor de ‘eerlijke handel’. Het bier kenmerkt zich door de heerlijke smaak van kokosnoot in combinatie met de zoete afdronk. Naast de witte kokoskleur heeft dit bier een romige schuimkraag. De naam ‘Mongozo’ betekent proost in de taal van het Chokwevolk. Dit is een volksstam die leeft in o.a. Zambia, Congo-Kinshasa en Angola. Oprichter Henrique Kabia heeft het unieke recept in 1993 meegenomen naar Nederland. Wij adviseren om de Mongozo Coconut te drinken op een temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius.

De brouwerij

In 1993 vluchtte Henrique Kabia vanuit Angola naar Nederland. Zijn betovergrootmoeder brouwde in Angola al een traditioneel bier volgens een bepaalde receptuur. Dit recept dient als basisrecept voor alle Mongozo bieren. Na een aantal thuisbrouwavonturen besloten Henrique Kabia en zaakvoerder Jan Fleurkens omstreeks 1998 om het bier te commercialiseren. Vanaf eind jaren 90 tot 2010 zijn er verschillende bieren van Mongozo uitgebracht. In juni 2003 is Henrique Kabia helaas overleden bij een tragisch ongeval, maar zaakvoerder Jan Fleurkens gaat wel door met de productie. Tijdens de lente van 2005 is uiteindelijk de Mongozo Coconut op de markt terecht gekomen. Inmiddels vallen de bieren allemaal onder Brouwerij Huyghe. Deze brouwerij staat vooral bekend van de Delirium bieren en in het bijzonder de Delirium Tremens.

Ingrediënten Mongozo Coconut

Het recept van dit exotische fruitbier is dus afkomstig vanuit Angola. Na een aantal keren thuis te hebben geëxperimenteerd zijn de mannen tot de conclusie gekomen dat dit het moet zijn. Uiteindelijk zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd in het brouwproces van de Mongozo Coconut:

  • Water
  • Gerstemout
  • Suikers
  • Rijst
  • Hop
  • Diverse kruiden
  • Kokosnoot concentraat

Foodpairing tips

Wanneer kun je écht genieten van bier? Als je de Mongozo Coconut combineert met de juiste spijzen! Door de exotische smaken kun je dit fruitbier prima combineren met:

  • Exotisch vishapje van panga filet (lepelhapje)

En onthoud: drink met je billen bloot, bier uit een kokosnoot!

Beoordelingen (1)

1 beoordeling voor Mongozo Coconut

  1. Nadine de Wit

    De Mongozo Coconut heeft een overheersende smaak waar je van moet houden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *