Malheur Bière Brut

 14,95

Let op: De levertijden van de champagnebieren kunnen afwijken.

Een exclusief rijk champagnebier met frisse fruitige tonen. De mooie witte schuimkraag maakt dit bier tot ware kunst.

StijlChampagne Bier
Inhoud75 cl
ABV %11,0 %
HerkomstBelgië
Drinktemperatur4°C – 6°C
KleurLichtgeel
SmakenFris & Fruitig; Citrus & Verfrissend
BrouwerijBrouwerij Malheur

 

Uitverkocht

Categorie:
Beschrijving

Malheur Bière Brut

Malheur Bière Brut is een verfijnd en sprankelend mooi champagnebier van Brouwerij Malheur. Dit champagnebier is lichtgeel van kleur en heeft een fijne witte schuimkraag. De Malheur Bière Brut kent frisse geuren van citrus, druiven en gedroogd fruit. In de smaak wordt de vergelijking gemaakt met meloen. De afdronk is behoorlijk droog. Dit champagnebier kun je het beste op een lagere temperatuur serveren, namelijk tussen de 4°C – 6°C.

Champagnebier, de term

Wij scheren deze bierstijl over één kam en noemen het ‘champagnebieren’ om het voor iedereen duidelijk te houden. Officieel mag er niet over deze term gesproken worden, aangezien ‘champagne’ een beschermd begrip is. Het patent ligt namelijk op de streek Champagne in Frankrijk. De bierbrouwers zullen deze term dan ook nooit op het label zetten, maar een eigen naam meegeven om het product te vermarkten. Brouwerij Malheur heeft gekozen voor de naam “Bière Brut”.

Bière Brut bewaren?

Indien je de Bière Brut niet gelijk gaat nuttigen kun je deze ook bewaren. Je kunt de 75cl fles dan het beste rechtstaand op een koele donkere plaats bewaren, waarbij er nauwelijks temperatuurverschillen kunnen ontstaan. Een kelder is bijvoorbeeld een geschikte locatie om dit champagnebier te bewaren. De verschillende aroma’s en smaak zullen zich steeds verder ontwikkelen in deze donkere koele ruimte. Het kan dan ook echt geen kwaad om deze prachtige fles te bewaren tot dat de juiste gelegenheid zich voordoet.

Het inschenken van de Malheur Bière Brut

Om de Malheur Bière Brut perfect te kunnen serveren hebben wij een aantal serveertips op een rijtje gezet. Zo zal het smaakgenoegen toenemen en de fijnproevers intens kunnen genieten van dit champagnebier. Allereerst dient de fles gekoeld te zijn op een temperatuur van 4°C – 6°C. Voordat de Malheur Dark Brut ingeschonken kan worden dien je uiteraard de juiste champagneglazen bij de hand te hebben. De champagneglazen dienen perfect proper en vetvrij zijn. Het glas kun je het beste koelen door er een ijsblokje in rond te laten draaien. Zorg voor een rijkelijke schuimkraak zodat het champagnebier in het glas zo weinig mogelijk wordt blootgesteld aan de lucht en door oxidatie de smaak zou veranderen.  Met een goede schuimkraag oogt het glas aantrekkelijker en smakelijker voor de gasten.

Bereid je bij het inschenken voor op een hoge druk en sterke schuimvorming. Zorg van te voren voor een brede ijsemmer waarin de fles liggend kan rusten en houd altijd 2 champagneglazen bij de hand om het champagnebier direct in te kunnen schenken.

Ontstop beheerst – geen knal, maar een sissend geluid – vang het eerste snelschuim op in het eerste glas (schuin houden) en schenk daarna traag en met een vast debiet de volgende glazen in, schuin en met een breed schuimvlak. Daarna kan de fles terug naar de ijsemmer en liggend wachten op verder uitschenken.

Lekker bij:

De Bière Brut heeft al een uitzinnige smaak van zichzelf, maar uiteraard is dit champagnebier ook prima te combineren met eten.  Je kunt het combineren met:

  • Oesters
  • Scampi
  • Geitenkaas
  • Beligsche witschimmelkaas
  • Gemarineerde en geroosterde Mechelse koekoek met een oregano-slaatje, een tonato-dressing en appelkappers
  • Krokant bladerdeegkorstje met Zeebrugse garnalen, scheermesschelpen, weidepaddenstoelen en een koningskrab-béarnaise
  • Gevuld Duroc d’olives-varkenshaasje met een ragoût van tuinboontjes, verse mierikswortel en een puree van pastinaak en selderijkruid
  • Kleine aardbeitjes in een munt-en steranijssiroop
  • Zeeuwse oesters met een ketchup van kerstomaten en baziliek en een brunoise van gegaard buikspek
  • Gebraden rode poon-steaks met stokmosseltjes, oesterblad en limoensap
  • Knapperig gebakken kalfszwezeriken, Oosterscheldekreeft en jonge bladspinazie met een zwemkrabbetjessaus
  • Roze pompelmoes en mandarijntjes met groene peper en een spumone van Malheur Brut en gekonfijte, zoete citroen

Meer weten over champagnebier?

Wist je dat je ook champagnebieren kunt bestellen in een mooie houten kist? Dit kan zowel voor 1 fles, 2 flessen en 3 flessen.

 

Let op: De levertijden van de champagnebieren kunnen afwijken.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Malheur Bière Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *