Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Lucifer

 2,29

Uitverkocht

Lucifer (8%) is on fire! Een populair blond bier met fruitige toetsen en een evenwichtige lange afdronk met een licht bittertje.

SKU: 24170 Categorie EAN: 0000054062009

 2,29

Omschrijving

Lucifer

Lucifer is een sterk blond bier van hoge gisting. Sinds 1980 werd het bier gebrouwen door Brouwerij Riva. Echter kreeg brouwerij Het Anker in 2009 het recht om het bier te gaan brouwen en in grote oplage in de markt te zetten. Het bier is mooi helder van kleur en kent een alcoholpercentage van 8%. Door de toevoeging van verschillende ingrediënten blijft dit bier altijd in zijn waarde. Bij het uitschenken ontstaat een mooie witte schuimkraag. Laat je verleiden door de fruitige toetsen en subtiele hoptoets. Bovendien is een zachte bitterheid aanwezig, gevolgd door een evenwichtige, lange afdronk. Wij adviseren om Lucifer te drinken op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius.

Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker is vooral bekend door de bieren van Gouden Carolus en Maneblusser. Sinds 2009 heeft de brouwerij het boer Lucifer ook opgenomen in haar assortiment. Door dit bier aan te bieden aan het grote publiek is ook dit bier enorm populair geworden. Inmiddels zijn de bieren van Het Anker niet meer weg te denken niet meer weg te denken in de bierwereld. Alle bieren worden over over meer dan 40 landen geëxporteerd. In 1990 opende binnen de muren van de brouwerij een eigen hotel. Eind 2010 is ook een vernieuwde brasserie toegevoegd. Het is als bierliefhebber prima vertoeven op het complex. Altijd leuk om de rondleidingen bij te wonen!

Ingrediënten Lucifer

Het brouwconcept van Brouwerij Riva is ongewijzigd overgebleven sinds de overdracht naar brouwerij Het Anker. De brouwmeesters zijn door gaan brouwen met exact dezelfde ingrediënten. In het brouwsel van Lucifer zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

  • Water
  • Gerstemouten
  • Kandijsuiker
  • Verschillende hoppen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wist je dat Lucifer nog beter gaat smaken wanneer je deze combineer met het juiste gerecht? Speciaal voor onze familieleden zijn wij daarom op onderzoek gegaan. Wij raden aan om dit blondje te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:

  • Jong- en belegen kazen
  • Frisse salades
  • Een bitterbal

 

Specificaties

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Het Anker

Stijl

Blond bier

Drinktemperatuur

6°C

Inhoud

33 cl

Kleur

Blond

Land

België

Smaken

Fris & Fruitig, Hoppig & Bitter

Gisting

Bovengisting

Beoordelingen (0)

Bevestig je beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Menu