EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Leroy Breweries Poperings Hommelbier

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Leroy Breweries

Leroy Breweries Poperings Hommelbier

Poperings Hommelbier is een Belgian Ale. Officieel afkomstig van Brouwerij Van Eecke, maar hoort inmiddels toe aan het assortiment van Leroy Breweries. Liefhebber van een amber bier? Dan is dit bier echt iets van jou!

 • Belgian Ale (amber bier)
 • Alcoholpercentage van 7,5%
 • Gebouwen met Poperingse Hop
 • Lekker in combinatie met een borrelplank

 1,89

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 39a1f583651d Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Poperings Hommelbier

Poperings Hommelbier is het paradepaardje van Brouwerij van Eecke. Het is een Belgian Ale met een alcoholpercentage van 7,5%. Het oranjekleurige/amberkleurige brouwsel laat na iedere slok zijn sporen achter in je glaswerk. Bovenop het brouwsel ontstaat een medium schuimkraag. Hierdoor komen de aroma’s beter naar boven. In de neus zijn aroma’s van zoetheid, fruitigheid, maar ook een aangename frisheid te herkennen. Een licht bittertje in de afdronk zorgt voor precies de juiste bite. Tijdens meerdere bierwedstrijden zijn gouden en zilveren medailles met dit bier gewonnen. En daardoor heeft de brouwerij een enorme naamsbekendheid gekregen. Poperings Hommelbier wordt gebrouwen sinds 1981. Wij adviseren om dit bier te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Leroy Breweries

Sinds 2016 zijn Brouwerij Sas en Brouwerij Van Eecke gefuseerd onder de naam Leroy Breweries. Maar officieel is Brouwerij van Eecke al in 1629 opgericht in Vlaanderen. Brouwerij Sas kent haar oorsprong zelfs in 1572. Al meer dan 4 eeuwen brouwtraditie zorgen voor kwalitatief hoogstaande bieren. Zelfs de Franse Revolutie en de Eerste Wereldoorlog hebben de brouwerij niet klein gekregen. Inmiddels staat fusiebrouwerij onder leiding van de tiende en elfde generatie van de familie Leroy. Met Poperings Hommelbier heeft de brouwerij in ieder geval een fantastisch bier in huis.

Ingrediënten Poperings Hommelbier

Het leuke van dit biertje is dat het is gebrouwen met een bijzonder ingrediënt. In het brouwproces is namelijk gebruik gemaakt van Poperingse hop. Dat is een echt streekproduct. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Diverse mouten
 • Poperingse hop
 • Gist
 • Suiker
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. En daarom zijn wij voor jullie op onderzoek gegaan. Tijdens één van onze vele proefavonden hebben we zelfs een privékok aan de slag gehad. Zijn conclusie is dat je Poperings Hommelbier het beste kunt combineren met:
 • Borrelplank met kaas, worst en noten
 • Gekruid vlees
 • Forel

Extra informatie

Extra informatie

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Land

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Leroy Breweries Poperings Hommelbier” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.