Lallemand Aromazyme 100 g

Lallemand Aromazyme werd ontwikkeld om de complexiteit van het aroma en smaakprofiel van de gebruikte hop in het bier te verhogen. Vergroot de diversiteit van hopsmaken en aroma’s door de verhouding van specifieke terpeenverbindingen te veranderen. Verbetert het mondgevoel en de drinkbaarheid van het bier door de onaangename, harde bitterheid te verminderen. Verhoogt de wortvergistbaarheid lichtjes. Geeft meer karakter en diepgang aan minder verfijnde hopvariëteiten. Lallemand Aromazyme is een voor levensmiddelen geschikt enzympreparaat met een sterke glycosidaseactiviteit, afgeleid van een geselecteerde stam van Aspergillus niger. Het bestaat uit ?-glucosidase-enzymen die de glycosidische bindingen kunnen hydrolyseren, waardoor monoterpene-alcoholverbindingen vrijkomen, net als glucose. Het werd ontwikkeld om het hoparoma en het smaakprofiel van bier complexer te maken. Het gebruik van Aromazyme tijdens de gisting geeft brouwers de mogelijkheid om hun hopgebruik te optimaliseren door bijkomende vluchtige aromaverbindingen te vormen, waardoor de totale hophoeveelheden afnemen, of door minder uitgesproken hopvariëteiten te gebruiken. Specificaties: Aanbevolen dosering: 5 g/hl Optimale activiteit tussen pH 3,5 en 6,5; hoewel er bij pH 3,0 nog steeds een lagere activiteit wordt waargenomen voor gebruik in zure bieren. Optimaal temperatuurbereik: 15-65 °C Gebruik: verdun het enzym in een geschikte hoeveelheid water (~1 g in 10 ml) om een gelijkmatige verdeling in het gistingsvat te garanderen.

Informatie over Lallemand Aromazyme 100 g

Extra informatie

Merk

Over Lallemand Aromazyme 100 g

Lallemand Aromazyme werd ontwikkeld om de complexiteit van het aroma en smaakprofiel van de gebruikte hop in het bier te verhogen. Vergroot de diversiteit van hopsmaken en aroma’s door de verhouding van specifieke terpeenverbindingen te veranderen. Verbetert het mondgevoel en de drinkbaarheid van het bier door de onaangename, harde bitterheid te verminderen. Verhoogt de wortvergistbaarheid lichtjes. Geeft meer karakter en diepgang aan minder verfijnde hopvariëteiten. Lallemand Aromazyme is een voor levensmiddelen geschikt enzympreparaat met een sterke glycosidaseactiviteit, afgeleid van een geselecteerde stam van Aspergillus niger. Het bestaat uit ?-glucosidase-enzymen die de glycosidische bindingen kunnen hydrolyseren, waardoor monoterpene-alcoholverbindingen vrijkomen, net als glucose. Het werd ontwikkeld om het hoparoma en het smaakprofiel van bier complexer te maken. Het gebruik van Aromazyme tijdens de gisting geeft brouwers de mogelijkheid om hun hopgebruik te optimaliseren door bijkomende vluchtige aromaverbindingen te vormen, waardoor de totale hophoeveelheden afnemen, of door minder uitgesproken hopvariëteiten te gebruiken. Specificaties: Aanbevolen dosering: 5 g/hl Optimale activiteit tussen pH 3,5 en 6,5; hoewel er bij pH 3,0 nog steeds een lagere activiteit wordt waargenomen voor gebruik in zure bieren. Optimaal temperatuurbereik: 15-65 °C Gebruik: verdun het enzym in een geschikte hoeveelheid water (~1 g in 10 ml) om een gelijkmatige verdeling in het gistingsvat te garanderen.

Lallemand Aromazyme 100 g

 29,95

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms