La Trappe Tripel

 1,89

La Trappe Tripel (8%) is een klassiek trappistenbier met heerlijke fruitige toetsen. Deze goudgele Tripel heeft een mooie witte schuimkraag.

StijlTripel; Abdijbier; Trappistenbier
Inhoud33 cl
ABV %8,0%
HerkomstNederland
Drinktemperatuur10°C –  12°C
KleurGoudgeel
SmakenFris & Fruitig
BrouwerijBrouwerij de Koningshoeven

22 op voorraad

Beschrijving

La Trappe Tripel

La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier van Brouwerij de Koningshoeven. Je kunt wel merken dat de alcohol (8%) sterk aanwezig is. Wanneer je dit bier uitschenkt ontstaan er heerlijke fruitige geuren van abrikoos en perzik. Bovenop het goudgele bier ontstaat een mooie witte schuimkraag. Deze Tripel heeft een sterk fruitig karakter met toetsen van citrusfruit en tropisch fruit. Ook is er een verrassend zoetje te herkennen. De afdronk is bitter en lichtdroog. Wij raden aan om de La Trappe Tripel te drinken op een temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius.

Brouwerij de Koningshoeven

La Trappe heeft haar naam te danken aan de Franse abdij ‘Notre-Dame de la Grande Trappe’ in het Normandische Soligny-la-Trappe, ook wel ‘La Trappe’ genoemd. Sinds 1884 wordt er op Abdij Koningshoeven door de monniken op traditionele wijze bier gebrouwen. Broeder Isidorus was de eerste brouwer, waar Brouwerij de Koningshoeven inmiddels ook een eigen bier naar heeft vernoemd: La Trappe Isid’or. Nog steeds worden de trappistenbieren met dezelfde passie en vakmanschap te brouwen. De brouwerij probeert zo veel mogelijk verspilling tegen te gaan en maakt gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Alle La Trappe Bieren hebben unieke recepturen. Met de La Trappe Tripel heeft Brouwerij de Koningshoeven in ieder geval een heerlijk fruitig bier in huis.

Ingrediënten La Trappe Tripel

La Trappe Tripel heeft een volle smaak met fruitige en kandijzoete toetsen. Om tot deze fantastische tripel te komen heeft de brouwerij gebruikt gemaakt van de volgende ingrediënten in het brouwproces:

  • Water (eigen waterbron)
  • Pale Gerstemout
  • Munich Gerstemout
  • Glucosestroop
  • Hop
  • Gist

Foodpairing tips

Wist dat bier beter kan gaan smaken wanneer je bier combineert met de juiste spijzen? Zo past La Trappe Blond bijvoorbeeld goed bij een witlof soepje en de La Trappe Quadrupel bij zoete desserts. Wij hebben de La Trappe Tripel uitgebreid geproefd en kunnen je aanbevelen om dit bier te combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Rundvleesgerechten
  • Zalm
  • Gerookte kalkoenfilet met wortel en preipuree
  • Boboti
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Trappe Tripel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *