La Trappe Quadrupel

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

 2,09

La Trappe Quadrupel (10%) is bij uitstek een biertje voor de zoetekauw onder ons. Maar let op! Net als snoepen, moet je niet te veel van deze Quadrupel nemen.

StijlQuadrupel; Abdijbier; Trappist
Inhoud33 cl
ABV %10%
HerkomstNederland
Drinktemperatuur10°C – 14°C
KleurAmber
SmakenChocolade & Karamel, Fris & Fruitig
BrouwerijBrouwerij de Koningshoeven

26 op voorraad

Beschrijving

La Trappe Quadrupel

La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier van van Brouwerij De Koningshoeven. Met een alcoholpercentage van 10% is dit bier dan ook écht wel zwaar te noemen. In 1991 werd deze quadrupel gedoopt onder het toeziend oog van de monniken. Eindelijk werd het goed bewaarde recept van deze trappist werkelijkheid. De La Trappe Quadrupel heeft een mooi warme amberkleur en een crèmekleurige schuimkraag. Je ruikt associaties van noten en kruidnagel in combinatie met zoete aroma’s van vanille, banaan en rozijnen. Dit bier heeft een verwarmende intense smaak. Een beetje moutig, maar met zoete tonen van dadel en karamel. De afdronk is zacht en licht bitter.  Je kunt de La Trappe Quadrupel het beste drinken op een temperatuur van 10 tot 14 graden Celsius.

Brouwerij de Koningshoeven

Brouwerij de Koningshoeven is de enige trappistenbrouwerij van Nederland. En daar mogen we in ons kleine kikkerlandje best een beetje trots op zijn. Trappist wordt je niet zomaar. Om uiteindelijk trappistenbrouwerij te worden mogen genoemd, dien je aan een aantal eisen te voldoen. Meer hierover kun je lezen op onze blog: Abdijbieren versus Trappistenbieren. De bieren van La Trappe zijn allemaal zuivere bieren. Brouwerij de Koningshoeven doet haar uiterste best om zo veel mogelijk verspilling tegen te gaan, er wordt water gewonnen uit een eigen krachtbron en er wordt uitsluitend gebrouwen met natuurlijke ingrediënten. Alle La Trappe bieren worden met passie en traditioneel vakmanschap gebrouwen. La Trappe Quadrupel moeten we met een fluwelen handschoen behandelen. Een écht topbier van de brouwerij!

Ingrediënten La Trappe Quadrupel

La Trappe had het recept al enige tijd op de plank liggen. Pas in 1991 besloot de brouwerij om deze quadrupel daadwerkelijk te gaan brouwen. Zij hebben gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten om tot de La Trappe Quadrupel te komen:

  • Water
  • Gerstemout (Munich, Pale, Karamel, Roast)
  • Glucosestroop
  • Hop
  • Gist

Foodpairing tips

Je kunt de La Trappe Quadrupel prima combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Ovenschotel met hertengoulash
  • Donut met dadelpuree en amandelen
  • Wentelteefjes met peer en kaas
  • Pittige en belegen kazen
  • Zoete desserts
Beoordelingen (1)

1 beoordeling voor La Trappe Quadrupel

  1. Waardering 4 uit 5

    Mark Meijer

    Kort en eenvoudig; lekker biertje, goede afdronk, Gewoon prima.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *