Kaapse Brouwers Kalimero

Kalimero is de eerste Micro-IPA van Kaapse Brouwers! De uitdaging was om een biertje te brouwen met een laag alcoholpercentage, maar met mega veel smaak! Dit bier is fris, lichtbitter en om het een mooie body te geven, hebben we gebruik gemaakt van een combinatie van gerst, tarwe, rogge en haver. Kalimero is vernoemd naar het ‘calimero-complex’, wanneer iemand zich inferieur voelt door zijn lengte. Deze IPA is maar 2,5% maar doet niet onder voor een volwaardige IPA!

Informatie over Kaapse Brouwers Kalimero

Extra informatie

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Land

Over Kaapse Brouwers Kalimero

Kalimero

Kalimero is een zeer lichte India Pale Ale met een alcoholpercentage van slechts 2,5%. Een micro IPA is zelfs nog lichter dan een Session IPA. Desalniettemin proef je dat niet direct terug in de smaak. Natuurlijk zijn de smaaksensaties allemaal iets lichter dan de reguliere IPA. Van alle ingrediënten is gewoon een stuk minder gebruikt. Hierdoor is het bier minder bitter, minder hoppig, lager in alcohol en iets minder vol van smaak. De Kaapse Brouwers hebben toch een bier weten te produceren die wel degelijk goed van smaak is. Een typisch zomers biertje waarbij je vooral lekker dorstig blijft. En met het alcoholpercentage is dat ook helemaal niet erg. Dus vooral lekker fris en met een lichte body. Het bier is gebrouwen met water, 4 verschillende mouten, hop en gist. Wij adviseren om deze Micro IPA te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Kaapse Brouwers

De Kaapse Brouwers zijn gevestigd in Rotterdam en staan met beide benen op de grond. NIET DUS! De slogan van de brouwerij luidt “The best Rotterdam Beer in the World”. Al met al moeten we eerlijk toegeven dat de bieren van deze brouwerij wel erg goed in de smaak vallen. Die Rotterdammers weten dus in ieder geval hoe bier moet worden gebrouwen. Met de Kalimero hebben ze een fantastische Micro IPA op te markt gebracht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaapse Brouwers Kalimero” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

  • Shopnaam: Bierfamilie.nl
  • Verkoper Bierfamilie.nl
  • Adres:
  • Nog geen beoordelingen!
Kaapse Brouwers Kalimero

Kaapse Brouwers Kalimero

 2,49

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms