Aanmelden in een paar stappen

Welkom bij Bierfamilie.nl! Vanaf nu gaan we samen ondernemen en daar zijn we heel blij mee. Om je te helpen om een vliegende start te maken, vind je op deze pagina in het kort alle informatie die je nodig hebt om te starten met verkopen via Bierfamilie.nl.

6

1. Aanmelden als partner

Om een zakelijk verkoopaccount aan te maken, heb je een account bij Bierfamilie.nl nodig. Hiervoor dien je een account aan te maken via deze pagina.

Meerdere verkoopaccounts aanmaken met dezelfde (bedrijfs)gegevens

Het is niet mogelijk om meerdere verkoopaccounts aan te maken. Wij controleren streng op dubbel aanbod, dit is namelijk niet toegestaan. Klik hier voor meer informatie over het assortimentsbeleid.

2. Bedrijfsgegevens invoeren

In de volgende stappen vul je je bedrijfsgegevens in. Selecteer eerst waar je bedrijf is geregistreerd en vul daarna de andere gevraagde gegevens in, zoals je contactgegevens, btw- of VAT-nummer en – indien je bedrijf in Nederland is gevestigd – KvK-nummer. Controleer de ingevulde gegevens.

Let op!

Is het getoonde vestigingsadres van je bedrijf niet meer actueel? Dan dien je dit adres eerst aan te passen bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Pas daarna kun je verdergaan in het aanmeldproces.

Welke (bedrijfs)gegevens heb ik nodig?

Controleer aan de hand van de checklist onderaan deze pagina of je onderneming voldoet aan de voorwaarden voor het zakelijk verkopen via bol.com.

Om zakelijk te kunnen verkopen via bol.com dien je als Nederlandse onderneming ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en te beschikken over een geldig btw-nummer.
Als Belgische onderneming dien je te zijn ingeschreven in het Belgische Handelsregister en te beschikken over een geldig VAT-nummer.
Klik hier voor meer informatie over KvK-, btw- en VAT-nummers.

Bedrijfsgegevens kunnen niet worden opgehaald.

Het kan tot tien weken duren tot je nieuwe bedrijfsregistratie wordt herkend. Het is niet mogelijk om een verkoopaccount aan te maken zonder geldige inschrijving. Bol.com kan dit helaas niet voor je versnellen.

Ben je al langer dan tien weken geregistreerd en kunnen je bedrijfsgegevens niet worden opgehaald? Neem dan contact op met Partnerservice.

3. E-mailadres valideren

Je ontvangt een e-mail waarin je je aanmelding kunt bevestigen via een validatielink. Nadat je op de link hebt geklikt kun je inloggen in het verkoopaccount om alle aanvullende winkelgegevens in te vullen. Tip: bewaar de activatiemail goed. In deze mail vind je namelijk ook je inlogmailadres.

Geen mail ontvangen?

Zoek in je mailbox op de zoekterm ‘Activeer je verkoopaccount’ en check of de mail wellicht in je spam terecht is gekomen. Kun je de mail toch niet vinden? Neem dan contact op met Partnerservice.

Niet kunnen inloggen?

Zorg dat je eerst op de link in je validatiemail hebt geklikt. Het is namelijk niet mogelijk om in te loggen voordat de mailvalidatie is afgerond.

4. Verkoopgegevens invoeren

In de volgende stappen kun je verdere benodigde gegevens invullen. Dit betreft je winkelgegevens, financiële gegevens en retourinstellingen. Bij de retourinstellingen kun je ook aangeven of je in Nederland, België of (met een combiaccount) in beide landen wil verkopen.

Wanneer je een onderdeel volledig hebt ingevuld krijg je een groen ‘vinkje’ te zien. Let op: het is niet mogelijk om je verkoopaccount te activeren wanneer je deze gegevens nog niet hebt ingevuld.

Assortiment toevoegen wanneer het verkoopaccount nog niet is geactiveerd.

Open je verkoopaccount en klik onderaan de pagina op ‘Per stuk’ of ‘Meerdere tegelijk’. De artikelen die je toevoegt komen pas op de website te staan wanneer de verificatie van je verkoopaccount volledig is doorlopen.

5. Verificatiecode via de post

Je ontvangt binnen drie werkdagen een brief met een verificatiecode op het adres waar je bedrijf is gevestigd. Dit is het adres dat bekend is bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Het is niet mogelijk om de code op een ander adres dan je vestigingsadres te ontvangen. Is het vestigingsadres niet meer actueel? Dan dien je dit adres eerst aan te passen bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Daarna kan jouw verkoopaccount geactiveerd worden.

Nadat je de mailverificatie hebt afgerond, kun je de verificatiecode uit de brief invullen door in te loggen in je verkoopaccount. Nadat de code en alle overige gegevens uit stap 4 ingevuld zijn ben je klaar om te starten met verkopen.

Ik heb al een zakelijk verkoopaccount bij bol.com. Is het nodig om de gehele verificatie per account opnieuw te doorlopen?

Ja, het is voor elk nieuw account nodig om de verificatie, inclusief het ontvangen van de verificatiebrief, volledig te doorlopen. Helaas kunnen we dit niet voor je versnellen.

De verificatiebrief wordt naar een onjuist adres verzonden.

De verificatiebrief wordt verstuurd naar het vestigingsadres van je onderneming. Het is niet mogelijk om de verificatiebrief naar een ander adres te (her)sturen. Wanneer het vestigingsadres niet meer actueel is, dien je dit adres eerst te laten wijzigen bij de Kamer van Koophandel of het Belgisch Handelsregister. Pas daarna kan je account geactiveerd worden.

De verificatiebrief is niet ontvangen.

De verificatiebrief wordt verzonden naar het vestigingsadres van je bedrijf. Wanneer je adresgegevens kloppen en je de brief desondanks niet hebt ontvangen, kun je zelf na drie dagen een nieuwe verificatiebrief opvragen. Dit doe je door in te loggen, te klikken op het onderdeel ‘Verificatiecode’ en daarna te kiezen voor ‘Verstuur de brief opnieuw’.

Een foutmelding bij het invullen van de verificatiecode.

Controleer goed of je de juiste brief voor je hebt. Vooral wanneer je meerdere verkoopaccounts hebt aangemaakt is het mogelijk dat de code uit de brief wellicht bij het verkeerde verkoopaccount ingevuld wordt.

De verificatiecode is geaccepteerd en nu is het account nog niet open.

Er zijn vier verplichte onderdelen waar je gegevens dient in te vullen om je account definitief te activeren: Winkelgegevens, Financiële gegevens, Retourinstellingen en Verificatiecode. De volgorde van het invullen van deze gegevens maakt niet uit. Zo kan het dus voorkomen dat je de verificatiecode hebt ingevuld en je winkel nog niet wordt geactiveerd. Dit betekent dat een ander onderdeel nog niet volledig is ingevuld. Is een vinkje bij een onderdeel nog grijs, dan betekent dit dat er nog gegevens ontbreken. Je herkent een volledig ingevuld onderdeel aan het groene vinkje.

Alle benodigde gegevens zijn ingevuld maar het account is nog niet geactiveerd.

In een aantal gevallen wordt er een extra controle uitgevoerd voor het account definitief wordt geactiveerd. Dit duurt maximaal 48 uur. Daarna krijg je vanzelf een e-mail wanneer je je account kunt openen.

Het verkoopaccount is actief maar inloggen is niet mogelijk.

1. Controleer of je op de juiste plek inlogt. De snelste manier om in te loggen is via bol.com/sdd.
2. Check of je met het juiste mailadres inlogt. Wanneer je niet zeker weet welk mailadres je voor het inloggen dient te gebruiken, kun je de validatiemail er bij pakken – hierin staat je inlogmailadres.
3. Check of je het juiste wachtwoord gebruikt. Weet je dit niet zeker? Maak dan gebruik van de ‘Wachtwoord vergeten’-link. Op die manier kun je een nieuw wachtwoord instellen.
4. Gebruik je de juiste gegevens en komt je niet in je verkoopaccount terecht? Cookies en cache kunnen, vooral wanneer je meerdere bol.com-accounts (zowel klant- als verkoopaccounts) hebt, nog wel eens voor problemen zorgen.
Verwijder de cookies en cache of probeer in te loggen in een incognitoscherm of andere browser. Dit kan in de meeste browsers via het menu in de werkbalk van de browser.

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms