Back

Hop met de Gijt

1 beoordeling. Geef (ook) jouw beoordeling.

 2,39

Hop met de Gijt (6,5%) van Brouwerij de Natte Gijt is één van de betere Nederlandse IPA’s. Aroma’s van meloen, lyches en ananas vliegen je om de oren. Geniet van de fruitige IPA met een behoorlijke bittere afdronk.

StijlIndia Pale Ale
Inhoud33 cl
ABV %6,5%
HerkomstNederland
Drinktemperatuur8°C
KleurGeeloranje
SmakenHoppig & Bitter, Fris & Fruitig
BrouwerijBrouwerij de Natte Gijt

31 op voorraad

Artikelnummer: 5c868595b9d05 Categorie:
Beschrijving

Hop met de Gijt

Hop met de Gijt is een verfrissende India Pale Ale (IPA) gebrouwen door Brouwerij de Natte Gijt. Het heeft een alcoholpercentage van 6,5% en is dus niet heel zwaar te noemen. Hop met de Gijt is het eerste biertje wat de heren van Brouwerij de Natte Gijt op de markt hebben gebracht. Een goed gebalanceerde IPA met veel citrusfruit en een bittere afdronk. Bij het uitschenken komen de geuren van meloen, lyches en ananas op je af. Bovenop het geeloranje brouwsel ontstaat een volle kroon van hoppig schuim. Tijdens de eerste slok proef je duidelijk het bittertje van de hop en de fruitige gele fruitsmaken. Wij adviseren om Hop met de Gijt te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij de Natte Gijt

Brouwerij de Natte Gijt is een bierbrouwerij uit Weert zonder eigen brouwlocatie. In mei 2011 ontving de brouwerij echter wel een mooie prijs voor ‘Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen‘. Uiteindelijk is het brouwen van bier een uit de hand gelopen hobby geworden. Door de mooie prijs op het Open Nederlands Kampioenschap in 2011 kon Brouwerij de Natte Gijt niet anders dan er vol voor gaan. De ondernemers Rudy en Marc experimenteren naast Hop met de Gijt ook met diverse andere bieren. Inmiddels heeft de brouwerij meer dan 12 verschillende speciaalbieren op de markt gebracht met wisselend succes. Met Stoute Gijt heeft het wel één van de beste Nederlandse stout bieren in het assortiment.

Ingrediënten Hop met de Gijt

Naast de standaard ingrediënten hebben de brouwmeesters voor Hop met de Gijt een aantal bijzondere ingrediënten toegevoegd. Dit om een fris elan aan het bier mee te geven. Het doel was een fris speciaalbier te produceren, zonder dat het bittertje verloren zou gaan. Door voor te experimenten met verschillende ingrediënten is besloten om onderstaande toevoegingen op te nemen in het brouwproces:

  • Water
  • Verschillende mouten
  • Diverse hoppen
  • Gist
  • Gedroogde gele fruitsoorten
  • Overige smaaktoevoegingen

Beerawards Hop met de Gijt

Ondanks het gebrek aan ervaring heeft Brouwerij de Natte Gijt heeft met Hop met de Gijt een aantal mooie bierprijzen in de wacht gesleept:

  • Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen (2011)
  • Dutch Beer Challange – Bronzen (2016) –> categorie India Pale Ale
  • Dutch Beer Challange – Bronzen (2017) –> categorie Amber/India Pale Ale

Foodpairing tips

Om optimaal te kunnen genieten van ‘Hop met de Gijt‘ kun je deze India Pale Ale het beste nuttigen met één van onderstaande gerechten:

  • Een currygerecht
  • Chinees
  • Pittige oude kaas
  • Zeer pittige snacks
Beoordelingen (1)

1 beoordeling voor Hop met de Gijt

  1. Julie Hogerwerf

    Mooi oranje van kleur en lekker kruidig! Jammie

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *