Hertog Jan Bockbier
In Duitsland is bockbier al vele jaren een traditie. Brouwerij Hertog Jan heeft met de Hertog Jan Bockbier het eerste bovengistende bokbier van Nederland. Deze herfstbok is bij de kenners in Nederland nog steeds één van de best gewaardeerde bokbieren. Het combineert een zoete smaak van karamel met een verfrissende bitterheid van de toegevoegde hop. Dit bier heeft een prachtige robijnrode kleur met daarop een volle schuimkraag. Een bijkomend voordeel is dat het bier langer te bewaren is dan overige bokbieren. De smaak zal zich vervolgens nog verder blijven ontwikkelen in de fles. Wij adviseren om Hertog Jan Bockbier te drinken op een temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius.
Ingrediënten Hertog Jan Bockbier
Deze herfstbok is gebrouwen met onderstaande ingrediënten:
- Water
- Gebrande (gerste)mouten
- Suiker
- Hop
- Karamelkleurstof
- Gist
Foodpairing tips:
Je kunt Hertog Jan Bockbier combineren met één van onderstaande gerechten voor een nog betere smaakbeleving:
- Gevulde dadels met geitenkaas
- Kastanjechampignons met gehakt en spek
- Kipdrumsticks
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.