Heineken Tarwebok
Heineken Tarwebokis een herfstbok van lage gisting. Dit bokbier wordt gebrouwen sinds 1992 door de Heineken Brouwerij. Het heeft een mooie dieprode kleur en een alcoholpercentage van 6,5%. Bovenop het bier ontstaat een crèmekleurige schuimkraag. In de neus stijgen geuren van gerookte malt en banaan op uit het glas. Bij de eerste slok proef je smaken van pruimen, karamel, drop, rum en chocolade. Het begint zoet en romig en eindigt redelijk vlak met een licht bittertje. Een bokbier zoals je van Heineken mag verwachten. Wij adviseren om de Heineken Tarwebok te drinken op een temperatuur van 10 tot 12 graden Celsius.
Ingrediënten Heineken Tarwebok
Tijdens het brouwproces van de Heineken Tarwebok zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
- Water
- Gerstemout (gebrand of geroosterd)
- Tarwemout (gebrand of geroosterd)
- Suiker
- Hop
- Gist
- Hopextract
Foodpairing tips:
Je kunt de Heineken Tarwebok het beste combineren met één van onderstaande gerechten:
- Jong- en belegen kazen
- Lamsvlees
- Zoete desserts
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.