BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Gulpener Bierbrouwerij Lentebock

Gulpener Lentebock (6,5%) is een klassiek lentebier. Maar let op, deze is alleen in het voorjaar verkrijgbaar!

  • Lentebock / lentebier
  • Alcoholpercentage 6,5%
  • Fris van smaak, met een lange afdronk
  • Goed te combineren met o.a. vegetarische kokoscurry

Extra informatie

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierkenmerk

Bierverpakking

Gisting

Land

Gulpener Lentebock

Gulpener Lentebock is een karaktervol lentebier. Deze lentebock heeft een alcoholpercentage van 6,5% en wordt al gebrouwen sinds 1993. Tijdens het uitschenken zie je een licht oranje bier met bovenop een mooie, witte schuimkraag. Aroma’s van diverse mouten en karamel voeren de boventoon. Maar bij de eerste slok proef je gelijk het frisse karakter terug. Bovendien is er een kenmerkend zoetje te herkennen. De afdronk is licht bitter en een beetje kruidig. Gulpener Lentebock is alleen in het voorjaar verkrijgbaar en speciaal gebrouwen voor de zonnige lentedagen. Wat ons betreft een prima, eigenwijs lentebier van de Gulpener brouwerij. Wij adviseren om deze lentebock te drinken op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celcius. Laat de zonnestralen maar komen!

Gulpener Brouwerij

Inmiddels is de brouwerij in handen van de 8e generatie. Sinds 1825 brouwt de Gulpener Brouwerij al bier in het dorpje Gulpen (Zuid Limburg). De brouwerij zet vooral in op duurzaamheid. Gersten en hoppen worden afgenomen bij lokale boeren, die hun producten zo duurzaam mogelijk telen. Ook worden de warmtebronnen zo goed mogelijk geïsoleerd en zet de brouwerij in op groene energie. Naast de prachtige Gulpener bieren, heeft de brouwerij de laatste jaren meerdere collabs gebrouwen. Zo heeft de brouwerij samenwerkingen met Oedipus, Bom Brewery, VandeStreek, en Brouwerij De Prael. Voor Spicy Roger heeft de brouwerij de handen in één geslagen met Uiltje Craft Beer Company. Met Gulpener Lentebock heeft de brouwerij een fantastisch lentebier in handen.

Ingrediënten Gulpener Lentebock

Zoals je van de Gulpener Brouwerij mag verwachten, wordt er bier gebrouwen met zoveel mogelijk duurzame producten. Maar dit is ook gelijk het gevaar van de kwaliteit. Omdat er met lokale grondstoffen wordt gebrouwen, kan de smaak per oogstjaar nog wel eens verschillen. Desalniettemin blijft het eigenlijk altijd wel goed vertoeven met deze klassieker. Tijdens het brouwproces van Gulpener Lentebock zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

  • Water
  • Gerstemouten
  • Diverse hoppen
  • Gist

Foodpairing tips

Wil je echt genieten van dit mooie bier? Dan zouden de bijpassende gerechten je daarbij kunnen helpen. Wat ons betreft wacht je op een zonnige dag en combineer je de Gulpener Lentebock met één van onderstaande gerechten:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gulpener Bierbrouwerij Lentebock” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gulpener Bierbrouwerij Lentebock

 1,89

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.