Gistingsmethodes

[vc_row el_class=”intro-default” css=”.vc_custom_1537258150944{background-image: url(https://m9b3m4w3.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2018/09/gistingsketel.jpg?id=10957) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Alles over

Gistingsmethodes

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wij gaan terug naar de basis van het brouwen en verdelen de bieren op basis van vier gistingsmethodes. Hieronder leggen we het uit:

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_separator color=”custom” style=”dotted” border_width=”4″ accent_color=”#739340″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Gisting van bier

Bier kan op meerdere manieren worden onderverdeeld in verschillende categorieën. De meest bekende manier is om de bieren te onderverdelen in verschillende biersoorten, maar natuurlijk kunnen we deze ook categoriseren in bijvoorbeeld smaak, kleur of bitterheid.

Een andere manier waarop we bieren kunnen onderscheiden is het gistingsproces. Alcoholische gisting is een fermentatieproces waarbij glucose in alcohol en koolstofdioxide wordt omgezet.

De giststam, de vergistingstemperatuur en de zuurgraad hebben grote invloed op de smaak van het bier. De gist die wordt gebruikt voor bier behoort biologisch gezien tot één soort, er bestaan echter belangrijke verschillen in de gebruikte stammen. De gebruikte giststam levert een belangrijke bijdrage aan het aroma van het eindproduct.

Er zijn 4 vergisting methodes in het brouwproces:

  • Bovengisting
  • Ondergisting
  • Spontane gisting
  • Gemengde gisting

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

“Alcoholische gisting is een fermentatieproces waarbij glucose in alcohol en koolstofdioxide wordt omgezet.”

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Welke gistingsmethode is jouw favoriet?

Heb jij alle bieren van de verschillende gistingmethodes al wel eens geprobeerd? Maak kennis met een wereld vol speciaalbieren en ontdek welk bier van welke gisting jouw favoriet is. Proost!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_separator color=”custom” style=”dotted” border_width=”4″ accent_color=”#739340″][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Meer inspiratie op doen?

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Gisting bierketel - Speciaalbier brouwen

Bier brouwen in 5 stappen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Kleuren van bier

Hoe beoordeel je speciaalbier?

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Hop

De ingrediënten van bier

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

Winkelwagen
Scroll naar top