MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Fermentis SafSour LP 652 100 g

 83,37

SafSour™ LP 652 is een zeer betrouwbare melkzuurbacterie voor het creëren van evenwichtige zure bieren. Het is speciaal door Fermentis geselecteerd voor zijn vermogen om tropische, citrus- en fruitige toetsen te verkrijgen bij het zuren van het wort in de brouwketel. Geeft een mooie frisheid aan het bier. Spontane of wilde gisting, het vervolgens mengen, versnijden of steken, of gebruik maken van inheemse flora in de vaten … is een moeilijk, tijdsintensief en risicovol proces dat veel expertise vereist. Terwijl bacteriële zuring in de brouwketel een vrij eenvoudige en doeltreffende manier is voor brouwers om zure bieren te produceren. SafSour™ LP 652 is een homofermentatieve Lactobacillus plantarum, die hoofdzakelijk melkzuur produceert. Het is vrij snel en thermotolerant en is ontworpen om wort aan te zuren tot de gewenste pH-waarden voor drinkbare, aangenaam zure en subtiel aromatische bieren; het laat toe om een breed scala van profielen te ontwikkelen, afhankelijk van de grondstoffen en de daaropvolgende primaire vergisting. Ingrediënten: bacteriën (Lactobacillus plantarum); maltodextrine als drager. Dosering & gebruik: een optimale dosering van 10 g/hl, rechtstreeks aan het ongehopte wort toegevoegd bij een temperatuur van 37°C, brengt binnen 24 à 48 uur een melkzuurgisting op gang.

Over Fermentis SafSour LP 652 100 g

SafSour™ LP 652 is een zeer betrouwbare melkzuurbacterie voor het creëren van evenwichtige zure bieren. Het is speciaal door Fermentis geselecteerd voor zijn vermogen om tropische, citrus- en fruitige toetsen te verkrijgen bij het zuren van het wort in de brouwketel. Geeft een mooie frisheid aan het bier. Spontane of wilde gisting, het vervolgens mengen, versnijden of steken, of gebruik maken van inheemse flora in de vaten … is een moeilijk, tijdsintensief en risicovol proces dat veel expertise vereist. Terwijl bacteriële zuring in de brouwketel een vrij eenvoudige en doeltreffende manier is voor brouwers om zure bieren te produceren. SafSour™ LP 652 is een homofermentatieve Lactobacillus plantarum, die hoofdzakelijk melkzuur produceert. Het is vrij snel en thermotolerant en is ontworpen om wort aan te zuren tot de gewenste pH-waarden voor drinkbare, aangenaam zure en subtiel aromatische bieren; het laat toe om een breed scala van profielen te ontwikkelen, afhankelijk van de grondstoffen en de daaropvolgende primaire vergisting. Ingrediënten: bacteriën (Lactobacillus plantarum); maltodextrine als drager. Dosering & gebruik: een optimale dosering van 10 g/hl, rechtstreeks aan het ongehopte wort toegevoegd bij een temperatuur van 37°C, brengt binnen 24 à 48 uur een melkzuurgisting op gang.

Informatie over Fermentis SafSour LP 652 100 g

Extra informatie

Merk

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms