Egmondse Tripel

 2,29

Egmondse Tripel (7,5%) is een bescheiden tripel bier met een behoorlijk hoppig karakter. De afdronk is heerlijk bitter, met een licht zoetje.

StijlTripel; Abdijbier
Inhoud33 cl
ABV %7,5%
HerkomstNederland
Drinktemperatuur6°C – 8°C
KleurGoudgeel
SmakenHoppig & Bitter
BrouwerijSancti Adalberti Brouwerij Egmond 

18 op voorraad

Artikelnummer: 5cad8baa2c03b Categorie:
Beschrijving

Egmondse Tripel

Wil je genieten van een krachtig tripel bier? Dan is de Egmondse Tripel echt wat voor jou! Dit bier wordt gebrouwen door de Sancti Adalberti Brouwerij uit Egmond. Bij het uitschenken zie je een goudblond biertje. In de neus komen bloemige en fruitige geuren je tegemoet. Egmondse Tripel is een karaktervol abdijbier met een uitgesproken bitterheid en een licht zoetje in de afdronk. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2015 heeft de brouwerij zelfs een bronzen medaille in ontvangst mogen nemen voor dit heerlijke speciaalbier. Wij adviseren om deze tripel te drinken op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

Sancti Adalberti Brouwerij

Egmondse Tripel wordt dus gebrouwen door de Sancti Adalberti Brouwerij. Sinds 2018 is deze ambachtelijke brouwerij is gevestigd in Egmond aan de Hoef. De brouwerij bestaat uit een brouwhuis met twee ketels van in totaal 20 hl. Hiermee produceert Sancti Adalberti in totaal 6 verschillende abdijbieren. Net zoals bij veel andere brouwerijen is Brouwerij Egmond sterk afhankelijk van vrijwilligers. In Egmond aan Zee komen veel Duitse toeristen vanwege het strand. Inmiddels komen deze toeristen ook veel naar het proeflokaal van de Sancti Adalberti Brouwerij.  Opmerkelijk is dat de brouwerij vooral bekend is om de biologische bieren die het brouwt. Hierdoor is er een enorme vraag naar de Egmondse bieren ontstaan.

Ingrediënten Egmondse Tripel

Op de Dutch Beer Challenge van 2015 heeft brouwerij een bronzen medaille ontvangen. Dit ontvang je natuurlijk niet zomaar. De brouwmeesters hebben een nauwkeurig brouwsel samengesteld. Hierbij zijn onderstaande ingrediënten in de Egmondse Tripel gebruikt:

  • Water
  • Pilsmouten
  • Tarwemouten
  • Hallertau Perle hop
  • Challenger hop

Foodpairing tips

Het is geen geheim dat speciaalbieren beter gaan smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Speciaal voor onze familieleden zijn wij op onderzoek gegaan. Egmondse Tripel is namelijk prima te combineren met fantastische gerechten:

  • Gegrilde groenten
  • Oude kaas
  • Zalm
  • Witlof met ham en kaas uit de oven
  • Tonijn
  • Blauwaderkaas

Samenvattend: een fantastisch abdijbier. Wacht daarom niet te lang met bestellen!

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Egmondse Tripel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *