Back

La Chouffe Bok 6666

 1,99

Chouffe Bok 6666 (6,5%) is aan prachtig donkerrood kleurig bier met smaken van karamel en gedroogd fruit. Geniet van dit heerlijke kabouterbier!

StijlHerfstbok
Inhoud33 cl
ABV %6,5%
HerkomstBelgië
Drinktemperatuur8°C – 10°C
KleurDonkerrood
SmakenDonker & Rijk; Zoet & Zacht
BrouwerijBrasserie d’Achouffe

30 op voorraad

Categorieën: ,
Beschrijving

La Chouffe Bok 6666

La Chouffe Bok 6666 is een zwaar blond bokbier van hoge gisting.  Dit Belgische bier wordt gebrouwen door Brasserie d’Achouffe die haar bieren brouwt in Achouffe. Velen denken het getal 6666 te maken zou hebben met de duivel, maar dit is totale onzin. Het getal 6666 komt namelijk voort uit de postcode waar de brouwerij (Brasserie d’Achouffe) is gevestigd. De brouwerij is namelijk gevestigd in het plaatje Wibrin (België) die de postcode 6666 heeft.

Van oorsprong werd La Chouffe Bok 6666 gebrouwen met een alcoholpercentage van 6%, maar dit is inmiddels gewijzigd. Het alcoholpercentage bedraagt tegenwoordig 6,5%. Dit kabouterbier onderscheidt zich door zijn bijzondere warme koperen kleur in combinatie met een volle witte schuimkraag. In de neus komen geuren van cacao, karamel en mout je tegemoet. Deze herfstbok kent smaken van mout, karamel en gedroogd fruit. In de afdronk een bitterzoet tintje te herkennen. Op het etiket staan een kromgebogen kabouter afgebeeld met gerst en hop op zijn rug. De kabouter staart naar het bier en ziet er hebberig en dorstig uit. Wij adviseren om La Chouffe Bok 6666 te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 tot 10 graden Celsius.

Brasserie d’Achouffe

Brasserie d’Achouffe onderscheidt zich d.m.v. haar bieren ‘kabouterbieren’ te noemen. Op alle etiketten worden kabouters afgebeeld. Oprichters Pierre Gobron en Chris Bauweraerts richtte de brouwerij in 1980 op. In een kleine stal en een startkapitaal van slechts €5.000 werden de eerste speciaalbieren gebrouwen. In 1983 kreeg het bier pas officieel een naam: La Chouffe. Brasserie d’Achouffe brouwt inmiddels duizenden hectoliters per jaar die over meer dan 40 landen worden geëxporteerd. De populariteit van de kabouterbieren groeit nog steeds. In 2006 is de brouwerij overgenomen door Brouwerij Duvel Moortgat. La Chouffe Bok 6666 wordt nog steeds op basis van dezelfde ingrediënten gebrouwen in Brasserie d’Achouffe, maar onder beheer en toezicht van Duvel Moortgat.

Ingrediënten La Chouffe Bok 6666

Het kabouterbier La Chouffe Bok 6666 is gebrouwen met onderstaande ingrediënten:

  • Water
  • Gist
  • Gerstemout
  • Hop
  • Overige smaaktoevoegingen (niet kenbaar gemaakt)

Foodpairing tips

Dit seizoensbier is prima te combineren met een aantal heerlijke gerechten. Wij adviseren om La Chouffe Bok 6666 te combineren met onderstaande spijzen:

  • Pittige en belegen kazen (bij voorkeur:Fleur d’Audresselles of Beaufort Haut Alpage)
  • Tomatensoep
  • Gekruide vleesgerechten (bij voorkeur kippendijen, varkenshaas of lam)
  • Stoofpotje
  • Asperges
  • Zeeduivel
  • Tonijn
  • Mosselen
  • Zoete desserts

La Chouffe Bok 6666 is ook te bestellen in het Bokbier Pakket. Dit bierpakket bestaat uit 12 verschillende bokbieren van diverse brouwerijen.

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Chouffe Bok 6666” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *