Budels Lentebock

1,89

Budels Lentebock (6,5%) is een verfrissend lentebier. Door de goudgele kleur en fruitige afdronk is dit bier absoluut een aanrader!

Stijl Lentebok
Inhoud 30 cl
ABV % 6,5%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 6°C
Kleur Goudgeel
Smaken Fris & Fruitig
Brouwerij Budelse Brouwerij

Uitverkocht

Budels Lentebock

Budels Lentebock is een heerlijk lentebier gebrouwen door de Budelse Brouwerij. Dit speciaalbier is een echt seizoensbier gebrouwen met speciaal geselecteerde moutsoorten en verschillende hoppen. Het bier is goudgeel van kleur en kent een mooie witte schuimkraag. De verrassing is groot wanneer je deze lentebock aan je lippen zet. De heerlijke fruitige toetsen in combinatie met de afdronk zorgen voor een ware smaaksensatie. Drink dit bier in een mooi tulpglas om een drinktemperatuur van 6 graden Celsius en laat je verrassen!

Budelse Brouwerij

Vlakbij de Belgische grens in het Noord-Brabantse plaatsje Budel is de Budelse Brouwerij gevestigd. Omstreeks 1870 werd de brouwerij ooit opgericht onder de naam ‘Brouwerij de Hoop’. Inmiddels is de 4e generatie van de familie Arts actief in de brouwerij. Van oorsprong is deze brouwerij een echte pilsbrouwer. In 1985 kwam daar verandering door door de enorme toename aan Belgische speciaalbieren. De Budelse Brouwerij moest mee met de tijd en besloot ook om andere bierstijlen op de markt te brengen. De bierbrouwerij pompt water van 80 meter diep omhoog uit de eigen waterbron. Het water komt uit de Ardennen en is gezuiverd door de vele grondlagen en kan onbehandeld worden gebruikt. Alle bieren van de Budelse Brouwerij worden klimaatneutraal gebrouwen.

Ingrediënten Budels Lentebock

Budels Lentebock komt niet zomaar tot stand. Het water dat wordt gebruikt is voor ieder gebrouwen bier afkomstig uit de eigen waterbron. Voor de toevoeging van de overige ingrediënten dient uitgebreid te worden geëxperimenteerd. Voor dit eindproduct heeft de Budelse Brouwerij gebruik gemaakt van een aantal ingrediënten in het brouwproces om tot de Budels Lentebock te komen:

  • Water uit de Ardennen
  • Verschillende mouten
  • Diverse hoppen

Foodpairing tips

Zodra de Budels Lentebock wordt gecombineerd met de juiste spijzen komt dit bier pas echt tot zijn recht. Wij hebben dit speciaalbier uitgebreid geproefd en kunnen een aantal adviezen meegeven waarmee dit bier het beste is te combineren:

  • Frisse salades
  • Kipgerechten
  • Witte visgerechten
  • Jonge en romige kazen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Budels Lentebock” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top