Back

Brugse Zot Bok

 2,09

Brugse Zot Bok (6,5%) is een elegant bokbier met smaken van karamel en rozijn. Geniet van dit kastanjebruine bokbier met mooie witte schuimkraag!

StijlHerfstbok
Inhoud33 cl
ABV %6,5%
HerkomstBelgië
Drinktemperatuur6°C
KleurKastanjebruin
SmakenZoet & Zacht; Chocolade & Karamel 
BrouwerijBrouwerij De Halve Maan

2 op voorraad

Artikelnummer: 5c880b35c148e Categorie:
Beschrijving

Brugse Zot Bok

Brouwerij de Halve Maan speelt met de Brugse Zot Bok slim in op de Duitse en Nederlandse traditie door een jaarlijks seizoensgebonden bokbier uit te brengen. Brugse Zot Bok is een herfstbok van hoge gisting met een unieke receptuur. Dit bokbier van 6,5% wordt gebouwen met verschillende geroosterde mouten. Hierdoor ontstaat het kastanjebruine bier met een stevige witte schuimkraag. In de neus ruiken we verschillende kruiden en fruitsoorten. Bij het proeven komen smaken van karamel en rozijn naar voren. Deze smaken zijn erg in balans en wisselen elkaar af. In de afdronk proef je een heerlijke warmte van de alcohol en is er een licht bittertje aanwezig. Wij adviseren om de Brugse Zot Bok te drinken op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius.

Brouwerij de Halve Maan

Brouwerij de Halve maan is in 1856 opgericht door Henri Maes. Inmiddels is de brouwerij in het bezit van de 6e generatie bierbrouwers en is  gevestigd in Brugge (België). In 2016 is een pijpleiding van ongeveer 3 km lang aangelegd om het bier gemakkelijk te kunnen laten vloeien. Door middel van een rechtstreekse verbinding van de brouwerij naar een aantal Brugse cafés vloeit het bier eenvoudig uit de tappunten. Helaas heeft niet ieder café uit Brugge de mogelijkheid om de ‘Brugse Zot Bieren’ op deze manier aangeleverd te krijgen. De brouwerij is met de ‘Brugse Zot bieren’ en Straffe Hendrik ontzettend in populariteit gestegen. Vanaf 2008 worden de bieren van Straffe Hendrik ook wereldwijd geëxporteerd. Bij ons hebben we de Brugse Zot Blond, Straffe Hendrik Tripel, Brugse Zot Dubbel en de Brugse Zot Bok in ons assortiment opgenomen.

Ingrediënten Brugse Zot Bok

Om tot dit geweldige seizoensbier te komen heeft de brouwerij gebruik gemaakt van een aantal geweldige ingrediënten. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

  • Water
  • Gerstemouten (gebrand)
  • Verschillen hoppen
  • Gist
  • Extra smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wij adviseren om de Brugse Zot Bok te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:

  • Pittige en belegen kazen
  • Gekruide vleesgerechten
  • Zoete desserts
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brugse Zot Bok” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *