Brugse Zot Blond
Brugse Zot Blond is een natuurlijk gebrouwen bier die enkel wordt gebrouwen met de beste ingrediënten. In het brouwproces worden onder andere 4 verschillende mouten toegevoegd en 2 verschillende hoppen. Op deze manier is één van de beste blonde bieren ooit op de markt gekomen met een mooi fruitig en kruidig aroma. Dit speciaalbier van Brouwerij de Halve Maan is goud van kleur en kent een riante witte schuimkraag. De unieke smaak neigt naar een zekere bitterheid, maar met complexe citrusachtige toetsen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6% en is dus goed doordrinkbaar. Schenk de Brugse Zot Blond uit op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius en geniet nog een tandje extra met onze foodpairing tips!
Brouwerij de Halve Maan
Brouwerij de Halve maan is inmiddels in het bezit van de 6e generatie brouwers, maar ooit in 1856 opgericht door Henri Maes. De brouwerij is gevestigd in Brugge (België). In 2016 is een pijpleiding van ongeveer 3 km lang aangelegd met een rechtstreekse verbinding van de brouwerij naar een aantal Brugse cafés. Vanuit hier stromen de ‘Brugse Zot Bieren’ naar de tappunten toe. Brouwerij de Halve Maan is met de ‘Brugse Zot bieren’ wereldberoemd geworden. Sinds 2008 worden de bieren van Straffe Hendrik ook wereldwijd geëxporteerd. Met de bieren van Straffe Hendrik, Brugse Zot Dubbel en Brugse Zot Blond is het in ieder geval prima vertoeven.
Ingrediënten Brugse Zot Blond
Om tot het eindresultaat van Brugse Zot Blond te komen heeft de brouwerij natuurlijk flink geëxperimenteerd. Uiteindelijk zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd in het brouwproces:
- Water
- 4 verschillende mouten
- 2 aromatische hoppen
- Gist
- Extra kruiden
Beer Awards Brugse Zot Blond
Al meerdere jaren is de Brugse Zot Blond uitgeroepen tot beste bier in haar soort. Hieronder een overzicht:
- Goud – World Beer Awards (2012) –> in de categorie ‘Best Belgian Blond Beer’
- Goud – World Beer Awards (2013) –> in de categorie ‘Best Belgian Blond Beer’
Foodpairing tips:
Sommige bieren gaan beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste culinaire specialiteiten. Wij de vervelende job om uitgebreid onderzoek te doen en natuurlijk ook te proeven. Wij raden daarom aan om de Brugse Zot Blond te combineren met één van onderstaande spijzen:
- Vis- en schelpdieren
- Rundvleesgerechten
- Rode vruchten
- Witte asperges
- Zoete desserts
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.