Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Waterland Brewery is een bierbrouwerij gevestigd in Monnickendam. Op het Galgenriet, tussen twee havenkades is een bestaand bedrijfspand omgetoverd tot bierbrouwerij en proeflokaal. Sinds 2018 worden hier de bieren gebrouwen en kan er onder het genot van een hapje ook worden geproefd  in het proeflokaal. Naast de vaste serie aan speciaalbier, zijn ook de proefbouwsels aanwezig. Waterland Brewery is een biologische bierbrouwerij. Dat betekent dat er met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten wordt gewerkt.

 

Samenwerking met De Leckere

Waterland Brewery heeft een vaste serie aan speciaalbier. Al deze bieren worden vanwege de capaciteit elders gebrouwen. Hiervoor is de brouwerij een samenwerking aangegaan met De Leckere. Deze brouwerij is de eerste 100% biologische brouwerij van Nederland. Ook is het de eerste 100% fossiele brandstof vrije brouwerij van het land. Zo is deze brouwerij bijvoorbeeld van het gas af, staan er 920 zonnepanelen op het dag en wordt er al meer dan 2000 jaar met oud bronwater uit de Utrechtse Heuvelrug gebrouwen. En dit spreekt Waterland Brewery natuurlijk enorm aan. Dat is exact de reden waarom het vaste assortiment aan bier hier wordt gebrouwen.

Het proeflokaal van Waterland Brewery

Aan de haven van het vissersstadje Monnickendam is het proeflokaal van Waterland Brewery gevestigd. Dit word ook wel ‘De Bierderij‘ genoemd. In dit proeflokaal verwelkomt de brouwerij vele gasten met overheerlijke gerstenatten en bijbehorende, biologische streekproducten. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige bieren en inspirerende verhalen van de brouwerij. Alle gerechten van de keuken zijn bereid met biologische ingrediënten die grotendeels in house worden vervaardigd. De mooiste vleesproducten van Woeste Willem, de lekkerste koffie van Kikundi Koffee, het heerlijke verse brood van Kees Kitchen en het ijs van Johnny Gelato zijn de tips die wij kunnen meegeven. Momenteel zijn er 18 verschillende bieren te proeven in het proeflokaal. Ook staat de brouwerij open voor rondleidingen en workshops bier brouwen.

Menu