Brouwerij vandeStreek

De naam ‘Van de Streek’ staat voor de achternaam van de broers Sander en Ronald. In 2010 begonnen de broers in het flatje van Sander met het brouwen van 20 liter batches. Sander en Ronald Van de Streek wilden alleen maar kennis en ervaring op doen, in plaats van commercieel bieren gaan verhandelen. Ze hebben simpelweg een enorme passie voor bier. Na dat zij in 2013 een aantal bieren mochten promoten op het Utrechts Bierbrouwersfestival nam Brouwerij vandeStreek pas in 2016 zijn intrek op de Ontariodreef 43 in Utrecht. Bier brouwen voor de fun veranderde naar professioneel bier brouwen.

De oprichting van Brouwerij vandeStreek

Brouwerij vandeStreek brouwden van 2010 tot 2016 op zeer kleine schaal. Oprichters en broers Sander & Ronald van de Streek hebben een grote voorliefde voor bier. Het doel was om meer te weten te komen over het brouwen van bier en de verschillende ingrediënten die hierbij horen. In het begin werden enkel 20 liter batches gebrouwen en later werden dat 50 liter batches. Dit vond plaats in het flatje van Sander en later in zijn nieuwe woning.

Medio 2013 werden de broers uitgenodigd op het Utrechts Bierbrouwersfestival en dit bood hen het podium om verschillende speciaalbieren te promoten. In 2016 besloten Sander en Ronald om groter te gaan denken en trad Brouwerij vandeStreek officieel toe tot het brouwersgilde. Op de Ontariodreef 43 opende de bierbrouwerij haar deuren, uitgerust met een mooi proeflokaal. Omstreeks maart 2017 waren alle brouwketels, vergistingstanks en bottelmachines binnen en kon het brouwen van bier op grote schaal echt beginnen.

De bieren van Brouwerij vandeStreek

Brouwerij vandeStreek is een echte craftbeer brouwerij. Er worden in de brouwerij bieren gebrouwen omdat ze er waanzinnig veel plezier in hebben. De brouwerij wil vooral zoveel mogelijk mensen laten genieten van de bijzondere speciaalbieren, want dit is het mooiste wat er is. Dit is exact dezelfde visie als die van ons!!! De bieren zijn vol van smaak, modern, uitdagend en altijd van een topkwaliteit. Bij Brouwerij vandeStreek worden er craft- en speciaalbieren gebrouwen zonder concessies te doen. Smaken moeten behouden blijven, maar wel passen bij het juiste bier. Er wordt vooral gekeken of het bier lekker is en niet specifiek gekeken of het past binnen de kaders van een bierstijl.

De ‘Van de Streek bieren’ zijn dus zeer vernieuwend met een grote diversiteit. Doordat Brouwerij vandeStreek sinds 2017 een eigen brouwerij heeft opgericht is het niet meer afhankelijk van de schema’s van huurbrouwerijen. De productiecapaciteit kan flink omhoog. Er kan nu onbeperkt bier worden gebrouwen. In kleine oplages wordt er inmiddels geëxperimenteerd met nieuwe smaken. Dit is uiteindelijk wat Sander & Ronald het liefste doen. Met de Zonnesteek hebben ze in ieder geval een fantastisch lentebier op de kaart gezet!

De toekomst van Brouwerij vandeStreek

Er wordt inmiddels op grote schaal bier gebrouwen en nieuwe smaken worden getest. Brouwerij vandeStreek is uitgerust met een eigen proeflokaal en geeft ook rondleidingen. Hier kun je prima de ‘Van de Streek bieren’ proeven en beoordelen. Steeds meer consumenten kennen de bieren van deze brouwerij. Sterker nog, de bieren worden inmiddels ook geëxporteerd naar andere landen in Europa. Brouwerij vandeStreek heeft als doel om met plezier te blijven brouwen, vernieuwend te blijven en over de hele brouwerij naamsbekendheid te krijgen.

Hiernaast is nog een leuke introductiefilm te zien over de bierbrouwerij van Tasty Tales. De eigenaren leggen in het kort uit waar de brouwerij voor staat en wat de ambities zijn. Ben je een keer in de buurt van Utrecht? Aarzel dan niet en ga eens langs bij Brouwerij vandeStreek. Absoluut een aanrader om de bieren te proeven in combinatie met leuke inspirerende verhalen over de brouwerij!

Winkelwagen
Scroll naar top